Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden 4 Bin Kuş Yuvası

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü, kendi işçileri tarafından yapılan 4 bin...

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü, kendi işçileri tarafından yapılan 4 bin adet kuş yuvasını asılmak üzere köy muhtarlarına ve öğrencilere dağıttı.

Gülnar ve Aydıncık ilçelerinde gerçekleştirilen yuva dağıtım törenlerine, Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Aydıncık Kaymakamı Özgür Körükçü, belediye başkanları, daire amirleri, köy muhtarları ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Aydıncık Kaymakamı Özgür Körükçü, “Ülkemizde tarım ve gıda ürünlerinde başlayan organik çalışmalar, ormancılıkta da görülmeye başlandı. Orman zararlılarıyla mücadelede önemli yöntemlerden birisi de bu kuş yuvaları olacak. Çünkü buda organik bir mücadeledir. Çevreye ve doğaya zarar vermeyen, ormanları koruyan bir mücadele yöntemidir. Bu çalışmaların yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, başarılar dilerim” dedi.

Reklam
Reklam

Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer ise “Bu 4 bin adet kuş yuvası bizim orman işçilerimiz tarafından yapıldı. İşçilerimiz yangın olduğunda yangına koştular, yangın olmadığı zamanlarda bu yuvaları yaptılar. Orman teşkilatımız son 9 yıl içerisinde Türkiye genelinde Marmara bölgesi büyüklüğünde bir alanı ağaçlandırmıştır. Orman varlığını yüzde 26’lardan yüzde 28’lere çıkartmış ve şu an itibarı ile 2 milyon 4 yüz bin hektar alanı sıfırdan ağaçlandırmak suretiyle dünyada yüz ölçümüne orantısal anlamda en çok ağaçlandırma yapan, dünya birincisi bir ülke konumuna gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün ağaçlandırmada 4 yıldır Türkiye’de birinci sırada yer aldığının da altını çizen Acer, “Bu çalışmalarda karşımıza çıkan en büyük sorun ağaçlandırma yapacağımız yerlerde Yörüklerin ve hayvancıların direnciyle karşılaşmamızdır. Orman Genel Müdürlüğümüzün hazırladığı otlatma yönetmeliği ile bundan sonra ormanlara girmek yasak anlayışından uzaklaşıp, hayvancılığın ormanlarda da yapılmasını sağlayan ilk otlatma planını ilan ettik. Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüzün hedef ve politikaları doğrultusunda, devlet ormancılığından millet ormancılığına geçmekteyiz. Bizler ormanları artık milletimizin emrine açmaya başladık. Milletimizin faydalanabileceği bir hale getirmeye başladık” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: