Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne 130 Orman İşçisi Alındı

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kuyuluk’taki Orman İşletme Müdürlüğü’ne 130 orman işçisi alındı. Yeni işçiler,...

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kuyuluk’taki Orman İşletme Müdürlüğü’ne 130 orman işçisi alındı. Yeni işçiler, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katıldığı törenle işbaşı yaptı.

Orman Bölge Müdürlüğü’ne yeni işçi alınması dolayısıyla Kuyuluk’taki Orman İşletme Müdürlüğü’nde bir tören düzenlendi. Törene, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Orman Genel Müdür Yardımcısı İsmail Üzmez, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer ile protokol üyeleri katıldı.

Reklam
Reklam

Törendeki konuşmasına Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki çatışmada şehit olan 10 askeri anarak ve rahmet dileyerek başlayan Güzeloğlu, “Toprağın vatan olması ve bedellerin ödenmesi, bırakılan emanete sahip çıkılmasına bağlıdır. Birlik ve bütünlük uğruna hayatlarını veren şehitlerimiz varsa hayatın başladığı yer dediğimiz ormanlarımızı korumak adına da hayatlarını feda eden orman şehitlerimiz var. Onlar ki, orman yangınlarda canından vazgeçerek üstün bir mücadele sergileyen kahramanlarımızdandır” dedi.

Her orman yangınında işçilerin önce can emniyetinin sağlanması konusunda talimat verdiğini belirten Güzeloğlu, Türkiye’nin, orman işçilerinin başarılı çalışmaları ile orman varlığının genişletilmesinde dünya üzerinde örnek bir konumda olduğunu söyledi. Orman Genel Müdürlüğü’nün, yangına müdahalede bilimsel anlamdaki en yeni teçhizata sahip olduğunun altını çizen Güzeloğlu, “Çevre ülke yangınlarına da müdahale eden ve komşu ülkelerin yardım taleplerini de karşılayan bir teşkilatımız ve Bakanlığımız var” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Yangınların en büyük nedeninin ihmal ve tedbirsizlik olduğuna işaret eden Vali Güzeloğlu, ormanları korumanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu kaydetti. Ülkenin topraklarına sahip çıkma ve yeşil bir cennet olarak yaşatma bilinci içerisinde hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Güzeloğlu, “Orman Bölge Müdürlüğü’nün her alandaki çalışmalarının takipçisi ve destekçisi olmak zorundayız. Mersin'in orman koruma ve fidan dikiminde Türkiye'nin şampiyonu olması gibi. Bunu sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl da birinci olmak istiyoruz. Mersin’e yakışan öncülük ve birinciliktir” diyerek, yeni işçilerin alınmasında katkı sağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a teşekkür etti.

Orman Genel Müdür Yardımcısı İsmail Üzmez de orman yangınlarında şimdiye kadar 130 şehit verdiklerini bildirdi. Yıllık 2 bin 500 yangının toplamda 190 bin hektar alanın kaybına neden olduğunu belirten Üzmez, şöyle devam etti: “Hassas bir coğrafyada yer alan ülkemiz, ormanların korunması için araç filosunu ve işçisini her geçen gün güçlendiriyor. Toplamda 22 bin 500 işçi çalışıyor. 5 bin 500’ü mevsimlik diğerleri ise kadrolu. İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerdeki orman kaybı ülkemizdeki sayının tam 5 katı kadar. Bu sene 5 bin işçiye ihtiyacımız vardı, ancak Maliye Bakanlığımız 2 bin 250 işçi verdi. En hassas bölgelere en üst düzeyde işçiyi aktardık. Mersin bu bağlamda en yüksek işçiyi alan illerden bir tanesidir.”

Reklam
Reklam

Törende, konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, 130 işçiye işe başlama belgelerini teslim etti.

MERSİN YANGIN YÖNETİM MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI

Kuyuluk’taki törenin ardından merkez Mezitli ilçesine geçen Vali Güzeloğlu, Davultepe Mahallesi’nde yangınların tek merkezden yönlendirilmesini amaçlayan Mersin Yangın Yönetim Merkezi’nin temelini attı. Törende ormanların geleceğe taşınmasının son derece önemli olduğuna vurgu yapan Güzeloğlu, merkezin Türkiye’de Balıkesir’in ardından ikinci olarak inşa edileceğini söyledi. Merkezin Akdeniz Bölgesi’nin ilk yangın yönetim merkezi niteliğini taşıdığını ifade eden Güzeloğlu, “Yangının yönetilmesinden müdahale edilmesine kadar, teknik ekiple tüm birimlerin koordine edilmesi noktasında dünya çapında bir yönetim birimi olacak Mersin Yangın Yönetim Merkezi’ni yılsonuna kadar tamamlayarak hizmete koymayı amaçlıyoruz. 850 bin hektarın üzerinde orman varlığıyla buluşan, kalite açısından da Türkiye’nin en önde gelen kentlerinden olan Mersin’de ormanlar yatırımlarla korunacak ve gelişecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz