Mersin Sgk’dan İşveren Ve Esnafa Teşekkür Plaketi

Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, yanında en çok sigortalı işçi çalıştıran 15 işveren ve 10...

Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, yanında en çok sigortalı işçi çalıştıran 15 işveren ve 10 esnafa teşekkür plaketi ile ödüllendirdi. Esnaf ve işverenler plaketlerini Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun elinden aldılar.

13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında, 2012 yılında Mersin genelinde çok işçi, en çok sigortalı, en çok engelli sigortalı ve en çok kadın sigortalı çalıştıran 15 işveren ile 10 esnafa teşekkür plaketi sunuldu. Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlediği ödül törenine Vali Güzeloğlu ile Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Gülpak, Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Dursun Göktaş, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ile çok sayıda işveren ve esnaf katıldı.

Reklam
Reklam

Vali Güzeloğlu, törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin, 2008 yılında dağınık, sosyal kavramdan uzak, güvenliksiz hizmet veren ve bu ülkenin geleceğinde çok büyük ekonomik sosyal bir yük olan 3 ayrı alandaki kurumu dünya çapındaki bir modelleme ile tek bir kurum çatısı altında buluşturduğunu anımsattı. Böylece sosyal güvenlik kavramının karşılıksız beşikten mezara kadar herkesi kapsayıcı bir kurum çatısı altına taşındığına işaret eden Güzeloğlu, “Bu süreç 5 yılı geride bıraktı. İyiye giden bir yolculuk sınırlı ve sonlu değil, sürekli bir yolculuktur. Bu yolculuk paydaşlarıyla birlikte yol alındığı takdirde keyifli bir yolculuktur” dedi.

Mersin’in bütün göstergelerde ilk 10 veya 5 il içerisinde yer aldığını ifade eden Güzeloğlu, “2012 Mart ayında kayıtlı istihdamında Mersin Türkiye’nin 11. iliydi. Bugün 2013 Martı’nda yaklaşık 360 bine yakın kayıtlı sigortalıyla Mersin Türkiye’de 8. büyük şehir. Bunu başaran işverenlerimiz ve esnafımızdır” diye konuştu.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Türkiye’nin hızıyla orantılı olarak çok büyük bir başarı elde ettiğini vurgulayan Güzeloğlu, “Çabamız daha iyilerinin elde edilmesidir. Hiçbir ilçenin insanının Mersin’e gelmesine gerek yok, getirmiyoruz. Teknolojinin ve bilişimin sağladığı bütün kolaylıkları kullanmak zorundayız. Her nerede insana ait bir mesele varsa beyanını alıp işlemleri buradan tamamlayıp sonucunu vatandaşlarımıza bildirmek zorundayız. İl müdürlüğümüz bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları yaptı” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Gülpak da 2012 yılında Mersin’de sosyal güvenlik sistemine ve çalışma hayatına en çok katkı yapan işverenlere ve esnafa küçük bir teşekkür olarak plaket sunacaklarını söyledi. 5502 sayılı SGK Kanunu ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Türkiye’de son 30 yılda tartışılan sosyal güvenlik reformunun hayata geçirildiğini anımsatan Gülpak, şöyle devam etti: “Bugün birçok ülke sosyal güvenlik sistemimizi örnek alır hale gelmiştir. Kurumumuza üst düzeyde yurt dışından yapılan ziyaretler de bunun bir göstergesidir. Artık örnek alan değil, örnek alınan bir sosyal güvenlik sistemine sahibiz. Ancak biz kurum olarak bu hızlı değişim ve dönüşümün bir yerde durması gerektiğine inanmıyoruz ve sürekli çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz.”

MTSO Başkanı Aşut ise sosyal güvencenin insanca yaşamanın bir gereği, 7’den 70’e herkesi ilgilendiren bir toplumsal huzur meselesi olduğunu vurguladı. Mersin iş dünyasının sosyal güvenliği bir yük olarak görmediğini belirten Aşut, “Aksine Mersin iş dünyası kayıt dışı ekonomiyle başarılı olunamayacağını biliyor. Ekonomimizde reform yaratacak bir vizyon ortaya koyan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Mersin SMMMO Başkanı Göktaş da bugün artık dünyada ülkelerin kalkınmışlık ve refah düzeyinin tespitinde sosyal güvenlik kalitesine ve kapsamına bakıldığını dile getirerek, bu nedenle her vatandaşın sosyal güvenlik sitemine ve kurumuna destek vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Sosyal güvenlik alanında önemli gelişmelerin yaşandığını ifade eden Mersin ESOB Başkanı Dinçer ise bazı eksiklikler bulunduğunu dile getirerek, iflas eden esnafın da işsizlik sigortasından yararlandırılmasını istedi.

Konuşmaların ardından il genelinde en fazla işçi, kadın, engelli ve sigortalı işçi çalıştıran 15 işveren ile 10 esnafa teşekkür plaketlerini Vali Güzeloğlu, oda başkanları ile birlikte verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: