Mersin-şili Köprüsü Kuruluyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş kenti Şili’nin Valparaiso kentine giden Mersin Heyeti, iki kent arasında ticari...

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş kenti Şili’nin Valparaiso kentine giden Mersin Heyeti, iki kent arasında ticari ilişki kurulmasının ilk adımlarını attı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Valparaiso Limanı Genel Müdürü Harald Jaeger ile iyi niyet mektubu imzaladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, belediye meclis üyeleri ve bürokratlar ve Mersin Şili Fahri Konsolosu Kerem Muradi’den oluşan bir heyetle geçen hafta Şili’nin Valparaiso kentine gitti. Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş kenti Valparaiso’da iki gün kalan heyet, çeşitli toplantılara katıldı.

Reklam
Reklam

Başkan Özcan ve beraberindekiler, Valparaiso Belediye Başkanı Jorge Castro ve meclis üyeleri tarafından karşılanırken, iki kent arasında tasdik protokolü imzalandı. Toplantıda Mersin ile ilgili bir sunum yapan Özcan, hem görevde olduğu süre içerisinde gerçekleştirdiği hizmetlerle Mersin’in ticari potansiyelini anlattı hem de tarihi ve turistik yerlerini slayt gösterisi ile tanıttı. Başkan Özcan’ın hizmetlerini öven Valparaiso yetkilileri, bu süre içinde bu kadar çok ve büyük projeyi gerçekleştirmenin kendileri açısından imkansız olduğunu belirterek, hayranlıklarını dile getirdiler. Ayrıca Valparaiso Ticaret Odası Başkanı Jorge Martinez Duran ile bir araya gelen Başkan Özcan, Mersin’in ekonomik ve ticari yapısı hakkında bilgiler verdi. Başkan’ın daveti üzerine Valparaiso Ticaret Odası Başkanı Duran, en kısa sürede yetkililer ve işadamlarından oluşan geniş bir heyetle Mersin’e geleceklerini ve ticari işbirliklerine hazır olduklarını kaydetti.

Şili’in en büyük limanı olan Valparaiso Limanı Genel Müdürü Harald Jaeger ile de bir toplantı düzenleyen Özcan, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Valparaiso Limanı ile ilişkilerin geliştirilmesi adına bir iyi niyet mektubu imzaladı. Bu törene başkent Sandiago’dan gelerek katılan Türkiye’nin Şili Büyükelçisi Hayati Güven, bu tür kardeş şehir ilişkilerinin bir şehrin dünyaya açılması ve tanıtımı için büyük önem taşıdığını, ilişkilerin geliştirilmesi adına Özcan’ı tebrik etti. Büyükelçilik olarak bu kardeş şehir ilişkisini desteklerini vurgulayan Güven, Şili’nin Güney Amerika kıtasında Türkiye Cumhuriyeti’ni tanıyan ilk ve Güney Amerika’da Türkiye ile serbest ticaret anlaşması bulunan tek ülke olduğunu, Sandiago’da bir Atatürk heykeli bulunduğunu anlattı.

Reklam
Reklam

2003 yılında dünya mirası listesine giren şehir dokusu ve tarihi evleri ile restorasyon konusunda çok tecrübeli olan Valparaiso Belediyesi yetkilileri, Mersin’in tarihi dokusunun canlandırılması projesinde tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını ifade ederken, bir üniversite şehri olan Valparaiso ile Mersin’deki üniversiteler arasında özellikle turizm fakülteleri merkezli karşılıklı değişim programları uygulamak istediklerini bildirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: