Mersin Smmmo Haziran’ın İlk Haftasını Mali Müşavirlik Haftası İlan Etti

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Göktaş, Türkiye’de bir ilke...

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Göktaş, Türkiye’de bir ilke imza atarak Haziran ayının ilk haftasını Mali Müşavirlik Haftası olarak kutlamayı kararlaştırdıklarını söyledi.

Mersin SMMMO Yönetim Kurulu, 1 Mart Muhasebeciler Günü yerine Haziran ayının ilk haftasını Mali Müşavirlik Haftası olarak ilan etti. Bu kapsamda Mali Müşavirlik Haftası’nın açılışı oda konferans salonunda yapıldı. Programa Mersin SMMMO Başkanı Göktaş ev sahipliği yaparken, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut ile çok sayıda muhasebeci ve mali müşavir katıldı.

Reklam
Reklam

Programda bir konuşma yapan Oda Başkanı Göktaş, 3568 sayılı Mali Müşavirlik yasasının 1 Haziran 1989 tarihinde TBMM’de kabul edildiğini, 13 Haziran 1989 tarihinde de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı. Bu kapsamda Mersin SMMMO Yönetim Kurulu olarak Haziran ayının ilk haftasının Mali Müşavirlik Haftası olarak kutlanmasını kararlaştırdıklarını belirten Göktaş, “Niçin Mali Müşavirlik Haftası? İşletmede fatura kesene, bankaya para yatırana, müşteriden para tahsil işleri yapana sorarsanız ‘muhasebeciyim’ diyor. Veznedar para çalıyor, basın mensubu soruyor ‘ne iş yapıyorsun’, ‘muhasebeciyim’ demektedir. Serbest muhasebeciliğin kalkması lazım. Unvanlarımızda serbest muhasebecilik kalkacak zaten. Hangi meslekte var? Nedir bu serbest muhasebeci mali müşavir? İşte ruhsatlı muhasebeci ile ruhsatsız muhasebecinin ayırt edilmesi için Mali Müşavirlik Haftası dedik. Türkiye’de ilklere imza atan Mersin Odası, bu haftayla bir ilke daha imza atmıştır” dedi.

Göktaş, çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Göktaş’ın konuşmasının ardından Mersin’de yıllık gelir vergisi sıralamasında ilk 5’e giren mali müşavirler Semih Yeşil, Erol Dibo, Necmi Erdem, İsmet Buğur ve Hüseyin Sevin’e Yönetim kurulu üyeleri ve MTSO Başkanı Aşut tarafından plaket verildi.

Plaket töreninin ardından Göktaş tarafından “Yıllara Sari İnşaat İşlerinde Muhasebe Uygulamaları” konulu katılım belgeli bir seminer verildi. Etkinlikler çerçevesinde yarın da meslekte 40 yılını dolduran oda üyelerine plaket; ruhsatlarını yeni alan üyelere de ruhsat töreni düzenlenecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: