Mersin SMMMO'dan E-haciz Tepkisi

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Dursun Göktaş, "E-devlet uygulamaları geliştiği için kağıt ortamında tebligatı ortadan kaldırmak, e-posta

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Dursun Göktaş, "E-devlet uygulamaları geliştiği için kağıt ortamında tebligatı ortadan kaldırmak, e-posta yoluyla bilgi vermek veya tebligat yapmak gerekiyor" dedi.

SMMMO Odası'nın Erdemli temsilciliği tarafından Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda, maliyedeki yeni düzenlemeler ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Göktaş, burada yaptığı konuşmada, hem vergide hem de SGK'da uygulanan "e-haciz" sisteminin iş yeri sahiplerini mağdur ettiğini savundu.

Reklam
Reklam

"E-haciz" sistemini eleştiren Göktaş, şunları kaydetti:

"Bunun en son çare olarak düşünülmesi gerekiyor. SGK, 3 Ağustos 2012 tarihinde yayınladığı genelgeyle şirketler ve iş yeri sahiplerinin, e-posta adresini SGK'ya bildirme zorunluluğu getirdi. E-devlet uygulamaları geliştiği için kağıt ortamında tebligatı ortadan kaldırmak, e-posta yoluyla bilgi vermek veya tebligat yapmak gerekiyor. Dolayısıyla buraya tebligat yapabilmek için işverenlerden, şirketlerden e-posta adreslerini istiyorlar. Bunu da tüm işverenler bu yılın sonuna kadar SGK'ya bildirmek zorundalar. Bu şekilde SGK yapacağı bir tebligatı bu e-posta aracılığıyla takip edecekler."

Muhabir: Derviş Çömez / Mustafa Çiftçi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: