Mersin Tabip Odası Üyelerinden Basın Açıklaması

Mersin Tabip Odası üyeleri, ‘Gezi Parkı’ olaylarında bazı sağlık çalışanlarının gözaltına alındığı iddiası üzerine, basın...

Mersin Tabip Odası üyeleri, ‘Gezi Parkı’ olaylarında bazı sağlık çalışanlarının gözaltına alındığı iddiası üzerine, basın açıklaması yaptı.

Bugün öğle saatlerinde Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanlarına, Mersin Baro Başkanı Av. Alpay Antmen ile bir grup avukat da destek verdi. Burada grup adına açıklamalarda bulunan Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mehmet Antmen, 20 gün önce başlayan Gezi Parkı eylemlerini polisin provoke ettiğini iddia ederek, "Polis, kalabalığın arasına gaz bombaları yağdırmış, nişan alarak ve çok yakın mesafeden gaz kapsüllerini insanlara sıkmıştır. Sağlık çalışanları da her zamanki gibi büyük bir duyarlılıkla, özellikle Taksim ve Kızılay Meydanı çevresinde sağlık birimleri oluşturarak 20 gün boyunca yaralılara tıbbi bakım verdiler. Bu birimler 2 Haziran'da Ankara'da, 16 Haziran'da da İstanbul'da polis tarafından basılarak, dağıtıldı" dedi.

Reklam
Reklam

Bu tür baskınların gerekçeli bir açıklamasının olamayacağını savunan Antmen, "Bu baskınlar makul gösterilemez, burada ‘ama’lar geçmez. Saldırıyı şiddetle protesto ediyoruz. Uluslararası hukuk çok açıktır. Dünya Tabipleri Birliği'nin bu konudaki görüşü çok açıktır. Uluslararası İnsancıl Hukuk çok açıktır. Aslında bunların hiçbirine gerek yok. Vicdan yeter, yetmeli. Ne türden olursa olsun hiçbir çatışma ortamında hiçbir şekilde sağlık birimlerine, sağlık personeline, sağlık araçlarına müdahale edilemez" şeklinde konuştu.

Bu baskınları kınadıklarını da ifade eden Antmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mesleklerinin gereğini yerine getirmek için sağlık birimlerinde bulunan ve şu anda gözaltında olan tüm sağlık personeli ve öğrenciler derhal serbest bırakılmalı, hükümet bu ve benzeri toplumsal olaylarda insan sağlığını çok daha ön plana alan girişimlerde bulunmalı ve sağlık çalışanlarına yönelik hukuk dışı uygulamalara hemen son verilmelidir."

Basın açıklamasının ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: