Mersin Uluslararası Müzik Festivali başlıyor

11. Mersin Uluslararası Müzik Festivali yarın başlıyor.

11. Mersin Uluslararası Müzik Festivali yarın başlıyor.

Mersin'de 30 Nisan-18 Mayıs arasında gerçekleştirilecek Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi festival, 18 Mayıs'a kadar sürecek.

Sanat Etkinlikleri Derneği organizasyonunda, Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşları ve sponsorların destekleriyle gerçekleştirilecek festivale, Anadolu Ajansı da basın sponsorluğu yapacak.

Sanatseverleri 11 ayrı mekanda birbirinden muhteşem 22 etkinlikte buluşturacak festival, yarın Macar Oda Orkestrası Artemisia'nın Kültür Merkezi'nde vereceği gala konseriyle başlayacak.

Reklam
Reklam

Türk klasik müzikseverlerin yakından tanıdığı şef Alpaslan Ertüngealp'in yönetimindeki orkestraya kemanda Cihat Aşkın ile flüt ustası Halit Turgay eşlik edecek.

İlk kez bir konserde bir araya gelecek ikili, Rahşan İzmirli Oğuz'un düzenlemeleri ile dünya müzik repertuvarlarından ünlü eserler seslendirecekler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: