Mersin Üniversitesi öğrencilerin mescit talebine duyarsız kalıyor

Mersin Üniversitesinde (MEÜ) namaz kılınacak bir mescidin bulunmaması sıkıntılara sebep oluyor. Öğrencilerin dilekçe ile mescit...

Mersin Üniversitesinde (MEÜ) namaz kılınacak bir mescidin bulunmaması sıkıntılara sebep oluyor. Öğrencilerin dilekçe ile mescit isteğine yaklaşık 350 bin metrekarelik alanı bulunan kampusta fiziksel imkansızlığın bahane edilmesi tepki görüyor.

Memur-Sen ve Eğitim Birsen Mersin Şube Başkanı Atilla Olçum, çok geniş bir mekanı bulunan Mersin Üniversitesinden böyle bir cevap verilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Mersin’de rektörlüğe verdikleri dilekçelerle ibadetlerini yapabilmek için mescit isteyen öğrencilere, üniversite yönetimi olumsuz cevap verdi. Son olarak Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Nurullah Karaoğulları da mescit açılması için rektörlüğe dilekçe ile başvuruda bulundu. Ancak Karaoğulları’na Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir tarafından üniversitenin Yenişehir Kampusunda fiziksel imkanların yetersiz olduğu, fiziksel olanakların elverişli olması durumunda söz konuşu ihtiyacın giderilebileceği bir alan tahsis edileceği bildirildi. Üniversiteden böyle bir cevap verilmesi ise tepkilere neden oldu.

Reklam
Reklam

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Mersin Şube Başkanı Atilla Olçum, yıllardır bu konu ile ilgili bir uğraşılarının bulunduğunun ancak Mersin Üniversitesinin yapısının, yönetiminin şehirle kavgalı, şehirle barışık bir yapısı olmaması nedeniyle her zaman öteki gibi görüldüklerini kaydetti.

Hiçbir zaman inandıkları gibi düşündükleri gibi özgürce burada var olamadıklarına dikkat çeken Olçum, “Gelinen süreçte ise öğrenci kardeşlerimizin bir bir mescit talepleri oldu. Ancak 350 bin metrekarelik mekanı bulunan Mersin Üniversitesinde ibadet etmek için yer olmadığı gibi bir cevap verildi. Bu kabul edilebilir bir şey değil.” şeklinde konuştu.

Konuyu görüşmek için randevu talep etmelerine rağmen hala olumlu bir cevap alamadıklarını vurgulayan Olçum, Anayasa’da karşılığını bulan bu inanç özgürlüğünün Mersin Üniversitesi’nde tanınmadığını düşündüklerini ifade etti.

“Ülkenin hakim inancı olan Müslümanların bu üniversitesi bastırılması inançlarına engeller konulması bizim kabul edeceğimiz bir durum değil” diyen Olçum, şöyle devam etti: “Mersin Üniversitesinin şehri kuşatan bütün inançlara eşit mesafede yaklaşan ve kolaylaştıran bir anlayışı sergilemesi gerekiyor. Bunla ilgili ilerleyen günlerde resmi olarak tekrar müracaatımızı yapacağız. Bundan bir çözüm bulamazsak daha önce yaptığımız gibi Mersin Üniversitesi önünde kitlesel eylem yapacağız. Biz istiyoruz ki Mersin üniversitesi yönetenler sadece kendilerimi gibi düşünenlere, kendileri gibi inananlara bu yolu açmasın. Bütün inançlara bütün düşüncelere özgür bir ortam sağlasınlar.”

Reklam
Reklam

Olçum, üniversitenin özgür hale gelmesi, Mersinle kucaklaşarak barışık hale gelmesi ve herkese eşit hizmet veren bir yapıya kavuşması için YÖK ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde çalışmalarının süreceğini kaydetti.

Öte yandan konuyla ilgili görüşmek ve cevap vermesini istediğimiz Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın’a ise tüm aramalara rağmen ulaşılamadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: