Mersin Valiliği ‘gönül Sofrası’ Kuruyor

Mersin Valiliği, ‘Gönül Sofrası’ adıyla 3 sabit merkez ve 3 seyyar araçla her gün en...

Mersin Valiliği, ‘Gönül Sofrası’ adıyla 3 sabit merkez ve 3 seyyar araçla her gün en az 3 bin kişiye iftar yemeği verecek. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kuracakları gönül sofralarının yanı sıra her gün bin vatandaşın kapısını çalarak, iftar yemeği dağıtacaklarını söyledi.

Mersin Valisi Güzeloğlu, “Mersin İftar Sofralarında Sevgi ve Kardeşliği Paylaşalım” sloganıyla hayata geçirdikleri ve Ramazan ayı boyunca iftar yemeği dağıtacakları ‘Gönül Sofrası’ projesi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Valilik toplantı salonunda projenin ayrıntılarını anlatan Vali Güzeloğlu, yarın mübarek Ramazan ayının başlayacağını, Ramazan’ın kardeşliğin, yardımlaşmanın, paylaşmanın, dayanışmanın öne çıktığı bir ay olduğunu belirtti. İslam inancının bu çok özel ibadetinin aynı zamanda sosyal yardımlaşma, dayanışma ve kaynaşmanın zirveye ulaştığı bir ay olduğuna işaret eden Güzeloğlu, “Bu duyguları yaşayan ve yaşatan aziz milletimizin her Ramazan ayındaki yardımseverliği, yoksul ve yoksun vatandaşlarımıza dönük hamiyetperver yardımları her açıdan takdire şayandır. Bu kardeşliğin pekişmesi, daha güçlenmesi ve Mersin özelinde gelişmesi için Mersin Valiliği olarak Ramazan ayına dönük ‘gönül sofraları’ projesini ortaya koyuyoruz. Her din, dil, kimlik ve kesimden farklı insanların buluştuğu kültürel çeşitliliğin yarattığı zenginliğe sahip olan kentimiz için kardeşlik hukukunun ayrı bir anlam ve önemi var. Mersin’de bu Ramazan ayında Valiliğimiz birlik beraberlik duygularının daha güçlenmesi hem de Ramazan ayında yaşanan ve aslında Ramazan’ın ruhuna da çok uygun olmayan gösteriş ve israf sofralarının önlenebilmesi adına 2012 yılı Ramazan ayında Mersin Büyükşehir sınırları içerisinde iftar sofralarını ortaya koymuştur” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu kapsamda merkez ilçelerde 3 sabit merkezde ‘gönül sofraları’ kurulacağını, 3 seyyar araçla birlikte toplam 6 merkezden günde en az 3 bin vatandaşa sıcak yemek hizmeti sunacaklarını bildiren Güzeloğlu, “Projemiz, yoksul ve yoksun insanlarımızın sıkıntılarını, yaşadıkları zorlukları bir ay boyunca aşmalarına yardımcı olmayı hedeflemektedir. Üç sabit merkezimiz Mersin Ticaret Meslek Lisesi bahçesi, Ersoy İlköğretim Okulu bahçesi ve Eyüp Aygar Anadolu Lisesi bahçesi olarak belirlendi. Bu üç merkezde kurulacak sofralarda yöneten-yönetilen, zengin-yoksul, genç-yaşlı herkes bir masanın etrafında bir ve beraber olmanın, kardeşliği yaşatmanın keyfini yaşayacaklardır. Bu sofralarda yoksun ve yoksul vatandaşlarımız dahil ben de kamu yöneticileri de şehri yöneten tüm çalışma arkadaşlarım, sivil ve sosyal kesim temsilcilerimiz de o sofranın bir parçası olarak bulunacağız” ifadelerini kullandı.

“SABİT MERKEZLERE ULAŞAMAYAN VATANDAŞLARIMIZIN KAPILARINI ÇALACAĞIZ”

Üç okulun bahçesinde kurulacak iftar sofralarının yanı sıra bu merkezlere evleri uzak olan, evlerinden buraya gelmekte zorlukları olan, hasta, yaşlı, bakıma muhtaç, güçsüz durumda olan vatandaşları da unutmadıklarını dile getiren Güzeloğlu, “Görevlilerimiz, 3 seyyar yemek aracımızla her gün ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımızca belirlenmiş vatandaşlarımızın evlerinin kapısını çalacaklar ve günde en az bin haneyi dolaşarak, bu hanelerdeki vatandaşlarımıza yemek hizmetini evlerinde sunacaklar” dedi.

Reklam
Reklam

Bu projenin kamu kaynakları kullanılarak değil, Mersin Valiliği’nin fikir öncülüğünde kentteki sivil, kamu kurum ve kuruluşları niteliğindeki oda, borsa birlikleri ve hamiyetperver Mersinlilerin katkılarıyla gerçekleşeceğinin altını çizen Güzeloğlu, bu kurum ve kuruluşların Ramazan boyunca bir akşamın ev sahipliğini üstlendiklerini, yönetimleri ile birlikte o akşam orada olacaklarını kaydederek, tüm kurumlara destekleri için teşekkür etti.

“TOPLUMUN VİCDANINI RAHATSIZ EDEN YEMEK UYGULAMALARINI ARTIK KALDIRDIK”

Valiliğin Ramazan sofralarını gönül sofralarına dönüştürmeyi, farklı toplumsal kesimleri kardeşliğin tadıyla buluşturmayı hedeflediğinin altını çizen Güzeloğlu, şöyle devam etti: “Bu merkezlerimizde her akşam düzenlenecek iftar sofralarıyla Mersin’de protokol noktasında geçmişte düzenlenen, aynı ölçüde hep bir araya gelinen ve toplumun vicdanını rahatsız eden yemek uygulamalarını da artık kaldırmış bulunuyoruz. Bu davetleri hep belli kişilerin ağırlandığı, ulaşılması gereken vatandaşlarımızdan uzaklaşıldığı ortamlarda yapmak yerine, artık gerçekten kaynaşacağımız, kardeşlik hukukunu güçlendireceğimiz bu yemeklerle güçlendireceğiz.”

Reklam
Reklam

Tüm Mersinlileri iftar sofralarında bir ve beraber olmaya davet eden Güzeloğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Ayrıca yemek talebinde bulunan tüm vatandaşlarımızın merkez ve ilçe vakıflarına başvurmalarını istiyorum. Tüm talepleri karşılayacağımızı özellikle belirtiyorum. Gönül soframızdan yararlanacak vatandaşlarımızın sayısının daha da artmasını diliyorum.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: