Mersin Valisi Anamur’a Müjdeli Haberler Verdi

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, KKTC’ye can suyu verecek, Türkiye’nin en önemli projelerinden Alaköprü Barajı’nın...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, KKTC’ye can suyu verecek, Türkiye’nin en önemli projelerinden Alaköprü Barajı’nın tamamlanmasına 346 gün kaldığını belirterek, “Barajımız Anamur tarımına da 8 bin hektarlık olanda sulama suyu katkısı verecek” dedi.

1/100 binlik çevre düzeni planı ile ilgili görüşlerin aktarıldığı toplantıların Anamur ayağı Mersin Valisi Güzeloğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi. Yoğun katılımın sağlandığı toplantıda Vali Güzeloğlu Anamur halkına birçok müjde verdi. Anamur Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'ndaki oturumda konuşan Güzeloğlu, çevre planlarının kentlerin anayasası olduğunu söyledi. Planların, ‘Kentler gelecekte nasıl bir yol haritasıyla gelişecek?’ sorusuna yanıt verdiğini dile getiren Güzeloğlu, 1/100 binlik çevre düzeni planını vatandaşların düşüncelerini alarak çizeceklerini ve yakın bir zamanda Bakanlığa sunacaklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Toplantıda, Anamur’un gelişmesinin Mersin ve Türkiye’nin gelişimini doğrudan etkilediğini ifade eden Güzeloğlu, projelerin önemi üzerinde durdu. Türkiye’nin en önemli projelerinden birisi olan Alaköprü Barajı'nda incelemelerde bulunduğunu aktaran Güzeloğlu, “Bugün itibariyle barajın tamamlanmasına 346 gün kaldı. Asrın projesi denilen yöntemle gerçekleştirilecek projemiz son derece hızlı devam ediyor. Bu noktada yüklenici firmalar kararlı ve heyecanlı. Yüzde 72'si tamamlanan barajımızdan alınan suyu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) aktaracak 500 metre uzunluğundaki boruların 26’sı imal edildi. Projenin birden çok yararı var. En önemlisi Türkiye ile KKTC arasında tarihi ve kadim kardeşliğimizin bir can suyu ile desteklenmesi, KKTC'ye içme-kullanma suyu ve enerjinin temin edilmesidir. Barajımız, Anamur tarımına da 8 bin hektarlık olanda sulama suyu katkısı verecek. Öte yandan 2014 yılında baraj alanı içerisinde kalan 4 köyümüzün içme suyu şebekesini bu bölgenin dışına çıkarıyoruz. Yine baraj içerisinde kalan 4 köyümüzde yaşayan 326 vatandaşımıza ev yapılması gerekiyordu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile Maliye Bakanlığımız arsa tahsislerini tamamladı. 10 Nisan tarihinde 326 hat sahibi vatandaşımız için yeni konutlarımızın ihalesini yapıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

ANAMURLULARA MÜJDE

Toplantıda Anamurlulara müjdeler de veren Güzeloğlu, ilçe halkı tarafından Anamur'a muz üretimi noktasında toprak tahlil laboratuvarı yapılması talebi geldiğini aktararak, “Gerekli yazışmaları yaptık. Laboratuvarımız en kısa süre içerisinde Anamur'a kazandırılacak. Bunun yanında Mamure Kalesi ve Anamurium Antik Kenti ile ilgili önemli çalışmalarımız var. Bu yıl sonuna kadar Mamure Kalemizin çevre düzenlemesini ve ışıklandırmasını tamamlayıp hizmete açacağız. Anamur'un bütün kültür projelerinde sonuna kadar varız” ifadelerini kullandı.

Sağlık alanında da önemli bilgiler veren Güzeloğlu, ilçedeki MR cihazının yetersiz kaldığını, bu nedenle yeni MR cihazı için ihaleye çıkıldığını ve cihazın önümüzdeki ay içerisinde Anamur'a geleceğini bildirdi. İlçedeki Kardiyoloji ve Mikrobiyoloji alanında uzman doktor eksiğinin yaz dönemi öncesinde giderileceği bilgisini veren Güzeloğlu, “Tüm bunların yanında ilçemizin ulaşımı hayati derecede önemlidir. Havayolu ulaşımı konusunda Türk Hava Kurumu'nun (THK) önerdiği yerler gündemimizde. Bu hususta THK Genel Başkanı ve Ulaştırma Bakanlığımız ile görüşmelerimizi yapacağız. Bunların yanı sıra Anamur Hükümet Konağı’na engelli vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştırıcı asansör yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Mersin Süper Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren ve 28 maçın tamamını kazanarak dünya rekoru kıran Anamur Belediyespor’u da kutlayan Güzeloğlu, kulübe maddi manevi destek vereceğini söyledi.

Güzeloğlu’nun konuşmasının ardından Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, ilçeyi anlatan bir sunum yaptı. Güzeloğlu, daha sonra Anamurluların 1/100 binlik çevre düzeni planı ile ilgili düşüncelerini aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: