Mersin Valisi: En Kısa Zamanda Olayın Failleri Ortaya Çıkarılacak (2)

BOMBACININ EŞKALİ BELİRLENDİ Mersin'in merkez Akdeniz İlçesi Silifke Caddesi 111 Sokak'taki 8 katlı Alanya İş Merkezi'nin birinci katında bulunan HDP İl

BOMBACININ EŞKALİ BELİRLENDİ
Mersin'in merkez Akdeniz İlçesi Silifke Caddesi 111 Sokak'taki 8 katlı Alanya İş Merkezi'nin birinci katında bulunan HDP İl Teşkilatı'nda patlayan bombayla ilgili Emniyet İstihbarat, Terörle Mücadele, Jandarma İstihbarat ve MİT'in birlikte oluşturduğu özel ekip, olayı aydınlatmak için çalışmalarını sürdürüyor. MOBESE dahil 9 ayrı kamera görüntüsü detaylı incelemeye alan ekip, partiye bombalı çiçeği getiren kişinin eşkalini belirledi. MOBESE kameralarının görüntülerine göre elinde çiçek olan boyu ve yaklaşık 35 yaşında olduğu belirlenen bombacı, 17 Mayıs pazartesi günü parti binasının bulunduğu binaya giriyor.
ÇİÇEĞİN RENGİ SARI-KIRMIZI-YEŞİL
Elde edilen ilk bilgilere göre bombacı, saksısında bomba bulunan çiçeği HDP parti ambleminde yer alan sarı, kırmızı ve yeşil tonlardan seçti. Bu nedenle de çiçeği il binasındaki görevlilerin kuşku duymadan aldığı tahmin ediliyor. Ayrıca saldırganın çiçeği ismi açıklanmayan HDP Mersin milletvekili adayı adına getirdiği saptandı.
Bina içinde bir süre kaldığı belirlenen bombacı, kuşku uyandırmamak için kısa bir süre oturup kendisine ikram edilen çayı da içiyor. Saksıdaki toprağın altına yerleştirilen bombalı çiçek, pazartesi sabah saatlerine kadar binada kaldı. İddiaya göre binada bulunan bir partili, çiçeğin güneşte kalması gerektiğini düşünerek il binasının yan tarafında yapılan prefabrik mutfak bölümüne aldı.
MİTİNG, FACİAYI ÖNLEDİ
Parça tesirli, zaman ayarlı olduğu öne sürülen bombalı çiçek, dün saat 10.00'da büyük bir gürültü ile patladı. Normalde her gün orada kahvaltı yapan partililer, miting günü nedeniyle toplu kahvaltı yerine ayakta bir şeyler atıştırdıktan sonra seçim bölgelerine dağıldı. Böylece, büyük bir facianın eşiğinden dönülmüş oldu.

Reklam
Reklam

Ali Ekber ŞEN/MERSİN, (DHA)-

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: