Mersin Valisi Güzeloğlu:

MERSİN (AA) -  Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Hıdırellez Bayramı'nın, Türk toplumunun ne kadar hoşgörülü bir toplum olduğunu gösteren başlıca geleneklerden bir olduğunu belirtti.

MERSİN - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Hıdırellez Bayramı'nın, Türk toplumunun ne kadar hoşgörülü bir toplum olduğunu gösteren başlıca geleneklerden bir olduğunu belirtti. Güzeloğlu, Hıdırellez Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, kültürleri oluşturan önemli unsurların başında gelenek, görenek, töre, tören ve inançların geldiğini ifade etti. Bir milletin, kültür değerlerini kuşaktan kuşağa sağlıklı olarak aktardığı ölçüde varlığını sürdürebileceğini aktaran Güzeloğlu, bahar bayramı olan ve çok eski zamanlardan beri kutlanan Hıdırellezin, bugün evrensel bir nitelik kazandığını kaydetti Hıdırellez Bayramı'nın, dostluğu, kardeşliği pekiştirdiğini dile getiren Güzeloğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Hıdırellez, doğa sevgisini bizlere hatırlatan bir kültür mirası olarak yüzyıllardır bizi biz yapan tarihi, kültürel ve sosyal bağlarla, toplumsal huzurun, beraberlik ve komşuluğun pekişmesine katkıda bulunmuştur. Milleti oluşturan yapı taşları arasındaki harç konumundaki bu güzel adetlerimizin ve bizi biz yapan en küçük bir ayrıntının bile yaşatılması, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması bakımından büyük önem taşımaktadır. Hıdırellez Bayramı da Türk toplumunun ne kadar hoşgörülü bir toplum olduğunu gösteren başlıca geleneklerimizden biridir. Dinler, medeniyetler ve kültürler arasında hoşgörü olduğu sürece dünyadaki barış ve huzurun çok daha iyi olacağı düşüncesiyle güzel günlerin müjdecisi kabul edilen bu günün, komşuluk ve toplumsal huzurumuzu artırması dileklerimle, tüm vatandaşlarımızın Hıdırellez Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: