Mersin Vergi Dairesi Başkanı Aksoy: "Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ilebeyanname sayısı yüzde 57,44 oranında arttı"

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, kira Beyanname Sistemi ile beyanname sayısının yüzde 57,44 oranında arttığını belirtti.

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, kira Beyanname Sistemi ile beyanname sayısının yüzde 57,44 oranında arttığını belirtti.

Aksoy, Vergi Dairesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Gelir İdaresi Başkanlığı'nca ilk defa bu yıl önceden hazırlanmış ve internet ortamında mükelleflerin onayına sunulan kira beyanname sistemi uygulandığını hatırlattı.

Serdar Aksoy, Gayrimenkul Sermaye İradı (GMSİ-kira geliri) elde eden mükelleflerin 2010 yılına ilişkin olarak 2011 yılında 8 bin 27 adet beyanname, 2011 yılına ilişkin olarak 2012 yılında ise 12 bin 638 adet beyanname verdiğini ve beyanname sayısında yüzde 57,44 oranında artış olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

2012 yılında, geçen yıla göre Beyana Dayanan Gelir Vergisi matrahında toplamda yüzde 12, tahakkuk eden vergide ise toplamda yüzde 11 artış olduğuna dikkat çeken Aksoy, 2011 vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi rekortmenlerini de açıkladı.

Aksoy, Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı'na bağlı Vergi Daireleri ve Mal müdürlüklerine 2012 yılı Mart ayında verilen gelir vergisi beyannamelerine göre en çok gelir vergisi tahakkuk eden 100 mükelleften birinci olan mükellefin isminin açıklanmasını istemediğini belirtti.

Vergi rekortmeni listesinde ilk 10'da yer alan ve isimleri açıklanan kişiler ile faaliyet alanları ise şunlar:

  1. Mehmet Hanefi Küçük (yeminli mali müşavirlik)

  2. Mustafa Koray Dölek (telekomünikasyon teçhizatı)

  3. Necati Özsavran (otel konaklama yerleri)

  4. Ali Serdar Ural (Hukuk danışmanlığı)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: