Mersin’de 2 bin 500 yıllık oda mezar bulundu

Mersin’de kanalizasyon çalışması yapan işçiler 2 bin 500 yıllık olduğu tahmin edilen oda mezar buldu....

Mersin’de kanalizasyon çalışması yapan işçiler 2 bin 500 yıllık olduğu tahmin edilen oda mezar buldu. Müze müdürlüğü ekipleri içinde 15 mezar ile 7 lahitin bulunduğu oda mezarda kazı çalışması başlattı.
Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin taşeron işini yapan firmanın işçileri Çiftlikköy Mahallesi Üniversite yolunda çalışma yaptıkları sırada iş makinesine lahit takıldığını gördü. Yolu biraz daha kazan ekipler oda şeklinde bir boşlukla karşılaşınca polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri ise tarihi eserden şüphelenerek Müze Müdürlüğü yetkilileri haber verdi. Müze Müdürlüğü kazı ekibi çalışma başlattı. Yapılan kazı işlemi sonrasında ise 7 lahit ile 15 adet kaya mezar, insan kemikleri ortaya çıkarıldı. Yaklaşık 50 metre çapındaki kaya mezardaki lahitler çıkarılarak incelenmek üzere Müze Müdürlüğü’ne götürüldü. Ekiplerin 2 bin 500 yıllık olduğu tahmin edilen oda mezardaki çalışması sürüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz