Mersin'de 2 Maden Sahasında Ağaçlandırma Yapıldı

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, geçmişte çalışılan ve rehabilite edilen iki maden sahasında ağaçlandırma yaptı.Orman Bölge...

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, geçmişte çalışılan ve rehabilite edilen iki maden sahasında ağaçlandırma yaptı.

Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Tarsus ilçesi, Tekke Köyü’nde bulunan Çimsa A.Ş.'ye ait, madencilik çalışmaları tamamlanmış 30 bin metrekarelik kalker ocağında ağaçlandırma çalışması yaptı. Ayrıca ekipler, Erdemli ilçesi Gücüş Köyü’nde bulunan Koyunoğlu Madencilik Şirketi’ne ait madencilik çalışmaları tamamlanmış 15 bin metrekarelik krom sahasında da ağaçlandırma yaptı. Ağaçlandırma çalışmalarına Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer'de katıldı.

Reklam
Reklam

Ağaçlandırma sırasında konuşan Mersin Orman Bölge Müdürlüğü İzin İrtifak Şube Müdürü Zekeriya Demir, "İçinde bulunduğumuz sahanın bitişiğindeki sahada 6 yıl önce ağaçlandırma çalışması yapmıştık. Bu çalışmanın başarısını etrafta görmektesiniz. Bu gün ise bu sahaların tamamlayıcısı olan sahalarda dikim yapacağız. Bölge Müdürlüğümüz genelinde tüm maden sahalarının rehabilitasyon projeleri yapıldı. Saha geri teslim alımında bu projelere uygun olarak rehabilite işleminin yapılması şartını arıyoruz” dedi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer ise "Bu gün maden izin sahaları Bölge Müdürlüğümüz ormanlarının binde ikisine tekabül etmektedir. Bu yıl 8 işletmemizde de en az bir maden sahasında ağaçlandırma yapacağız. Maden sahalarımızın rehabilitasyonunu olmazsa olmazlardan görüyoruz" diye konuştu.

Erdemli'deki dikimde konuşan Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Refik Ulusoy, "Bu saha geçmişte 50 metre derinliğindeki bir çukurluktan oluşmaktaydı. Koyunoğlu Şirketi yakındaki maden sahasından getirdikleri pasalarla bu çukurluğu doldurdular ve üzerine de 2 metre kalınlığında verimli toprak sererek ağaçlandırmaya hazır hale getirdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu sahaya bin adet harnup, servi, fıstık çamı ve akçaağaç dikildi" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: