Mersin'de 9 Yaşındaki Çocuğun Darbedilerek Öldürüldüğü Iddiası

MERSİN (AA) - Birlikte yaşadığı kadının 9 yaşındaki kızını darbederek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan kişinin yargılanmasına başlandı.

Birlikte yaşadığı kadının 9 yaşındaki kızını darbederek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan kişinin yargılanmasına başlandı. Mersin 5’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında sanık Ayhan A. ve hayatını kaybeden 9 yaşındaki Nazar Yıldız'ın babası Hüseyin Yıldız ile tarafların avukatları hazır bulundu. Ayhan A, savunmasında, suçlamayı kabul etmeyerek, Nazar'ı dövmediğini iddia etti. Sanık, olay sonrası Nazar Yıldız'ı darp ettiği yönünde ifade verdiğinin hatırlatılması üzerine ise anne Serap A'nın isteği üzerine o şekilde beyanda bulunduğunu belirterek, çocuğun annesi tarafından darp edildiğini ileri sürdü. Baba Hüseyin Yıldız ise çocuğunun sanık ve birlikte yaşadığı eski eşi Serap A. tarafından dövüldüğünü öne sürerek, her ikisinden de şikayetçi oldu. Mahkeme heyeti Serap A'nın mahkemeye getirilerek ifadesinin alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi. Nazar Yıldız, babası Hüseyin Yıldız ve annesi Serap A'nın üç yıl önce şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle boşanmasının ardından mahkeme kararıyla babasına verilmişti. Babası rahatsızlanınca annesine teslim edildikten sonra baygın halde Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesin'e kaldırılan, vücudunda morluk tespit edilen ve beyin kanaması geçirdiği belirlenen Nazar'ın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi tarafından organları bağışlanmıştı. Nazar Yıldız'a şiddet uygulandığı iddiasıyla anne Serap A. ve birlikte yaşadığı öne sürülen Ayhan A. gözaltına alınmış, Serap A, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılmış, adliyeye sevk edilen Ayhan A. tutuklanmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: