Mersin’de bir ilk gerçekleşti

Mersin’de oyuncak ve kitap kumbarası Mersin Lions Kulübü tarafından Mezitlili iş adamı Ali Gültekin’in sponsorluğunda Mersin Marina'da gerçekleşti.

Gazetemize konuşan Mersin Lions Kulübü Başkanı Ali Mutlu Arıkan söz konus etkinliğin Mersin’de bir ilk olduğunu belirterek, “Bir ilk olsun istedik Mersin’de kitap, oyuncak kumbarası. Çocukların kitap okuyarak, oyuncak ile oynayarak hayal kurmasını istiyoruz. Bu uygulamanın devamı noktasında yeni mekanlarda girişimlerimizi sürdüreceğiz. Burada toplanacak kitaplar ve oyuncaklarla bir oyuncak müzesi oluşturma gayreti içerisinde olacağız. Bu arada bir kısım oyuncak ve toplanan kitaplar okul kütüphanelerine dağıtılacaktır. Bu arada herkesi Mersin Marina’da hayata geçirdiğimiz oyuncak kitap kumbarasına destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan Mezitlili İş adamı Ali Gültekin’e de katkılarından dolayı teşekkür eden Arıkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ali Gültekin beye teşekkür ediyoruz. Bir lions dostu olduğunu yine gösterdi. Kendisi Mezitli’nin iş dünyasında saygın bir iş adamı özellikle istihdama ve kent ekonomisine ciddi katkılar sunmakta. Başarılarının devamını diliyorum.”

Ayrıca etkinliğin sponsoru olan Ali Gültekin’de gazetemize konuşarak konuya ilişkin görüşlerini aktardı. Gültekin şöyle konuştu: “ En başta çocuklarımız her şeyin en güzeline layıktır. Oyuncak, kitap alamayan dar gelirli ailelerimizin çocukları da mutluluğu tatmasını istiyoruz. Mersin Lions Kulübü içerikli sosyal yardım projeleriyle dikkat çekiyor. Gerçekten bu projenin hayata geçmesi en azından bir başlangıç olması bağlamında çok önemlidir. Evde bir köşede bekleyen eskimeye yüz tutmuş oyuncakları, özellikle kitapları bu kumbaraya bırakmak duyarlı vatandaşlığın bir göstergesi olacaktır. Herkesi destek vermeye davet ediyorum.”

Haber- Foto: Vatandaş Gazetesi

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: