Mersin'de Bisiklet Festivali Başladı

MERSİN (AA) - Mersin Bisiklet Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen bisiklet festivali, 23 ilden yaklaşık 150 bisikletçinin katılımıyla başladı.

Mersin Bisiklet Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen bisiklet festivali, 23 ilden yaklaşık 150 bisikletçinin katılımıyla başladı. Dernek başkanı Zerrin Arslantaş, Erdemli ilçesinde festivalin açılış törenindeki konuşmasında, geçen yıl 80 bisikletçiyle başlattıkları festivalde katılımın artmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti. Dört gün sürecek festivalde, bisiklet kullanıcılarının trafikte yaşadığı sorunlara ve çevresel konulara dikkati çekmeyi amaçladıklarını vurgulayan Arslantaş, şöyle devam etti: "Mersin'in tarihi, coğrafik ve iklim dokusunu ülke geneli ile uluslararası alanda tanıtılmasına katkı sağlamak istiyoruz. Festivale Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya gibi illerden bisiklet ve doğa tutkunları katılıyor. Erdemli Belediyesi Talat Göktepe Çamlığı'nda başlayan festivalin rotasında, tarihi ve kültürel değerler de ziyaret edilerek, il dışından gelen bisikletlilerin bilgilendirilmesi sağlanacak. Kısmet olursa bu festivali gelecek yıl uluslararası yapmayı ve dünyanın her yöresinden katılım sağlanmasını hedefliyoruz." Festivale katılarak bisiklet süren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de bisikletin, çevreye zarar vermeyen, obeziteyle mücadelede önemli spor olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: