Mersin'de CHP'liler Ile Polis Arasında Arbede Çıktı

Mersin'de resmi törenin bitmesini beklemeden Cumhuriyet alanına yürümek isteyen CHP'liler ile çevik kuvvet polisleri arasında...

Mersin'de resmi törenin bitmesini beklemeden Cumhuriyet alanına yürümek isteyen CHP'liler ile çevik kuvvet polisleri arasında arbede çıktı. CHP'liler, barikat oluşturan çevik kuvvet polislerini itekleyerek yürüyüşlerini sürdürmek istedi. Partililerin araya girmesi ve polislerin megafonla tören bittikten sonra alana alınacaklarını söylemesi üzerine arbede büyümeden sona erdi.

CHP'liler Mersin'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle alternatif yürüyüş düzenledi. CHP il binası önünde toplanan kalabalık, sloganlar atarak Atatürk Caddesi üzerine geldi. CHP ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu kalabalık, Cumhuriyet alanına gitmek istedi. Ancak polisler resmi tören bitmediği için CHP ve bazı sivil toplum örgütlerinden oluşan kalabalığa izin vermedi. Kalabalık, polislerin tören bitmesini beklemelerini söylemelerine rağmen uyarıyı dinlemedi. Ellerinde çelenk bulunan CHP'liler, Atatürk Caddesi üzerinde barikat oluşturan polisleri itekleyerek alana yürümek istedi. Bu sırada polislerle CHP'liler arasında arbede çıktı. Bir süre yürüyen CHP'liler, polislerin ve partililerin uyarısı üzerine Atatürk Evi önünde durduruldu. Burada kalabalık, Cumhuriyet alanındakilerin dağılması için bir süre bekletildi. Alandakilerin dağılması üzerine kalabalık tekrar yürüyüşe geçerek Cumhuriyet alanına geldi.

Reklam
Reklam

CHP İl Başkanı Faruk Akar ve beraberindekiler, Atatürk anıtına çelenk koyduktan sonra saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu. CHP İl Başkanı Faruk Akar'ın hükümeti eleştiren konuşmasının ardından CHP'liler olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: