Mersin'de Chp'lilerden 'adalet' Yürüyüşü

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) - MERSİN'de CHP İl örgütü, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı 'Adalet'

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) - MERSİN'de CHP İl örgütü, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı 'Adalet' yürüyüşüne destek verdi.

İl teşkilatı önünde toplanan partililere hitap eden İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Milletvekili Enis Berberoğu'nun tutuklanmasını kınadı. Hukuksuzluğa alıştırılamayacaklarını belirten Özyiğit, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara Güven Park’ta başlattığı Adalet Yürüyüş’ü Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında gelen desteklerle büyüyor. Türkiye’nin her alanındayız. Çünkü bu yürüyüşün ideolojisi, mezhebi ve dünya görüşü, sağı ve solu yoktur. Herkes için, adalet için yürüyoruz. Bugün insanlar adalet için yürüyorlarsa, gün gelecek o adalet sizlere de lazım olacak" dedi.

Reklam
Reklam

'Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz', 'Susma, sustukça, sıra sana gelecek', 'Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek', ‘Faşizme karşı omuz omuza’, Adalet için yürüyoruz’ şeklinde sloganlar atan partililer daha sonra yürüyüşe geçti. 111 Sokak, Silifke Caddesi’nde geçen CHP’liler Özgür Çocuk Parkı’nda KHK ile ihraç edildikten sonra iki ayı aşkın süren Ankara'daki açlık grevinin ardından tutuklanan eğitimci Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yapılan destek eylemine katıldı.

Burada da Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Kenan Hazar, KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Canan Solak, CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit birer kısa konuşma yaptı. Konuşmaların ardından 5 dakikalık oturma eylemine katılanlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: