Mersin'de Çiftçiler Bilgilendiriliyor

Mersin Ziraat Odası Başkanlığı ve Toroslar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün işbirliğiyle "Çiftçi Eğitim Çalışmaları" kapsamında Alata Bahçe Kültürleri

Mersin Ziraat Odası Başkanlığı ve Toroslar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün işbirliğiyle "Çiftçi Eğitim Çalışmaları" kapsamında Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'ne gezi düzenlendi.

Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, yaptığı açıklamada, çiftçileri insan ve çevre sağlığına duyarlı hale getirmek istediklerini belirtti.

Çalışmalar kapsamında çiftçilere, bitki besleme, genel yetiştiricilik, tarım sigortaları, tarımsal destekler gibi konularda eğitimler verildiğini ifade eden Gökçel, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'na yapılan geziyle de çiftçilerin öğrendiklerini uygulama imkanı bulduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Toroslar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlhan Kartal ise yapılan eğitim çalışmasının bölge üreticileri açısından önem teşkil ettiğini vurguladı. Kartal, çiftçi eğitimine önem verdiklerini ve bunu devam ettireceklerini kaydetti.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Dr. Davut Keleş de eğitim çalışmalarının daha önceki yıllarda da yapıldığını ve ortak çalışmaların devam edeceğini belirterek, çiftçilere her zaman kapılarının açık olduğunu söyledi.

Mersin Ziraat Odası ile geçen yıllarda da turunçgil yetiştiriciliği, sert çekirdekli yetiştiriciliği gibi konularda eğitim çalışmaları yaptıklarını belirten Keleş, toprak analizi konusudaki çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Muhabir: Mesut İnce

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: