Mersin'de Din Adamları Iftarda Buluştu

Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Merkezi Derneği (MEKADİM) tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan din adamları, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Merkezi Derneği (MEKADİM) tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan din adamları, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

MEKADİM, din adamları, Alevi Dedesi ve kentin önde gelen kanaat önderlerini, düzenlediği iftar yemeğinde bir araya getirdi. Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği'nde gerçekleştirilen programda Hristiyan din adamları ile Alevi Dedesi ve kanaat önderleri Mersin Müftüsü Ali Melek ile aynı masada yer aldı. Açılan oruç sonrası Müftü Melek'in okuduğu duaya hep birlikte "amin" denildi.

Reklam
Reklam

İftarda Devlet Türk Tasavvuf Musikisi Korosu ise sevilen ilahileri seslendirdi.

MEKADİM Başkanı Sebahattin Batmaz, iftarın ardından yaptığı konuşmada, derneklerinin Şubat ayında kurulduğunu belirterek, o günden beri birlik ve beraberlik için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

İftarda da bu etkinliklere bir yenisini eklediklerini ifade eden Batmaz, "Kardeşlik duygularını pekiştirmek adına bu gün aşımızı, ekmeğimizi, yemeğimizi ve tuzumuzu paylaşarak derinleştirmek istedik. Sizlere de bizlerin bu davetine icabet ettiğiniz için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği İnanç Kurulu Başkanı Ali Haydar Erzincanlı ise, sınırların hemen yanında olumsuz sorunların yaşandığını, bu sıkıntıların giderilmesi noktasında bu coğrafyadaki herkesin birlik, kardeşlik duygularını geliştirmesi gerektiğini kaydetti.

Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Coşkun Teymur ise, sevgi, barış ve kardeşliğin semavi dinlerin ortak mesajları olduğunu, dini önderlerin bu meseleleri yaşamlarında gerçeğe dönüştürülmesine emek verdikleri miktarda inançlarına hizmet etmiş olduklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Latin İtalyan Katolik Kilisesi papazlarından Peder Powel da, çok ciddi emekler karşılığında hayata geçirilen iftar programında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu tür etkinliklerin kendisi için büyük bir ders olduğunun altını çizen Powel, "Çünkü ben ara sıra Avrupa'ya gidip, Türkiye'deki tecrübeyi paylaşıyorum. Avrupa'da insanların 'Müslüman ülkesinde Hristiyan nasıl yaşar' sorusu ile karşılaşıyorum. Onlar çok şaşırıyorlar. Sizler o kadar saygı sevgi içinde yaşıyorsunuz ki bu Avrupalılar için büyük bir derstir. Bu yüzden hepinize çok teşekkür ediyorum. Böyle bir organizasyon bizim için büyük bir mutluluk."

Mersin Müftüsü Ali Melek ise, din adamlarıyla birlikte bulunmaktan mutluluk ve onur duyduğunu söyledi.

Muhabir: Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: