Mersin'de Eğitime Hayırsever Desteği

MERSİN (AA) - Erdemli ilçesinde hayırsever iş adamının desteğiyle bir okulda oluşturulan akıl oyunları sınıfı hizmete girdi.

MERSİN - Erdemli ilçesinde hayırsever iş adamının desteğiyle bir okulda oluşturulan akıl oyunları sınıfı hizmete girdi. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Hürriyet İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen törende, çocuklara yıllardır ezbere dayalı eğitim verildiğini, bunun yararlı olmadığı görülerek, değiştirildiğini söyledi. Eğitim faaliyetlerinde artık daha öğretici yöntemlerin tercih edildiğini anlatan Gül, "Eğitim, sadece evden okula, okuldan eve gidilen bir faaliyet değil. Okullarımız, akıl oyunlarına ağırlık vermeli, kütüphanelerimiz zenginleştirilmeli" dedi. Akıl oyunları sınıflarının Avrupa’da uzun süredir kullanıldığına dikkati çeken Gül, "Akıl oyunları sınıfını ve sistemini il genelindeki okullarımızın tamamında yaygınlaştırmak istiyoruz. Akıl oyunları, öğrenciyi düşündüren, aklını kullandıran ve birçok alternatif hamleyi birlikte düşünmesini, değerlendirmesini sağlayan yöntemdir" diye konuştu. İş adamı Murat Ergin de kazancını Erdemli'den sağladığı için ilçeye yatırım yapmak istediğini belirterek, geleceğin teminatı çocukların daha kaliteli eğitim almaları için sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bu sınıfa katkıda bulunduğunu söyledi. Akıl oyunları sınıflarının tüm okullarda açılmasını temenni eden Ergin, sınıfı, merhum babası Kemal Ergin’in anısına oluşturduklarını belirtti. Konuşmaların ardından katkılarından dolayı Ergin'e teşekkür plaketi verildi. Açılıştan sonra proje koordinatörü Ümit Soner Önder, sınıftaki oyunlar hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: