Mersin'de Ele Geçirilen Çeltik

Göze Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Fettahoğlu, Mersin'de ele geçirilen çeltikle ilgili, "Yaptırdığımız hiçbir denetimde GDO'ya rastlanmamıştır. Zaten bugüne

Göze Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Fettahoğlu, Mersin'de ele geçirilen çeltikle ilgili, "Yaptırdığımız hiçbir denetimde GDO'ya rastlanmamıştır. Zaten bugüne kadar dünyada ticarete konu olmuş GDO'lu çeltik üretimi yoktur" dedi.

Fettahoğlu, düzenlediği basın toplantısında, medyada çıkan haberlerin kendilerine atılmış bir iftiradan ibaret olduğunu söyledi.

Sektörde 1950'den beri faaliyet gösterdiklerini ifade eden Fettahoğlu, çıkan haberlerin kendilerini ve sektörü olumsuz etkilediğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Ürünleri belirtilenin aksine Çin'den ve Afrika'dan değil, ABD'de faaliyet gösteren ADM RICE adlı şirketten ithal ettiklerini ifade eden Fettahoğlu, şöyle konuştu:

"Ürünlerimizi Amerika'dan getirmeden orada GDO denetimlerimizi yapıyoruz. Türkiye'ye geldiğinde de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı denetim yapıyor. Ayrıca, ürünlerimizi Amerika'dan getirirken tek kargo halinde getiriyoruz. O yüzden başkasının ürününden de bizim malımıza GDO bulaşması söz konusu olamaz. Yaptırdığımız hiçbir denetimde GDO'ya rastlanmamıştır. Zaten bugüne kadar dünyada ticarete konu olmuş GDO'lu çeltik üretimi yoktur. Buna rağmen 21 bin ton çeltiğimizi mühürlediler. Bu çeltiğin parasını ödediğimiz halde kullanamıyoruz. İşlerimiz durma noktasına geldi. Devletimizin bu sorunu geç kalmadan çözmesini istiyoruz. Araştırmaları hızlandırıp, sektörü bu sıkıntıdan kurtarmaları lazım. Geçen her dakika sektörü çok zora sokuyor. Bizim malımızdan hiçbir şekilde korkumuz yok. Gerekli incelemeler yapılsın biz de işimize bakalım."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mesut İnce / Zuhal Uzundere Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: