Mersin'de Emniyet Kemeri Kullanımı Arttı

Mersin Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer, Mersin’de yüzde 3 olan emniyet kemeri...

Mersin Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer, Mersin’de yüzde 3 olan emniyet kemeri takma alışkanlığını yaptıkları çalışmalar sonucunda yüzde 75’e çıktığını söyledi.

Özer, yaptığı açıklamada, 2008 yılı ve öncesinde Mersin’de emniyet takma oranının yüzde 3 civarlarında olduğunu ancak 2012 yılında bu oranın yüzde 75’e çıktığını belirtti. Yükselen bu oranın kendilerini sevindirdiğini ifade eden Özer, “Emniyet kemeri takmadaki hızlı artışın alanda yapılan sistematik denetimler, eğitim faaliyetleri ve vatandaşların daha duyarlı olması neticesinde gerçekleşmiştir. Bu artışa paralel olarak trafik kazalarındaki yaralanma ve can kayıpları da azaldığı görülmüştür” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Araç ve yaya hareketlerinin yoğunluğundan dolayı şehir içi yolculuklardaki kaza riskinin otoyollara oranla daha yüksek olduğunu vurgulayan Özer, emniyet kemerinin kaza sonrası araç içerisinde meydana gelen ölümlerin yüzde 45'ini, ağır yaralanmaların ise yüzde 50'sini azaldığının bilimsel olarak kanıtlandığını dile getirdi. Bu olumsuz etkileri asgariye indirmek amacıyla emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik yapılan eğitim ve denetim çalışmalarına aralıksız devam edeceklerinin altını çizen Özer, “Mesafe gözetmeksizin vatandaşlar, tüm yolculuklarında ücretsiz hayat sigortası olan emniyet kemerlerini ve çocuk bağlama sistemlerini mutlaka kullanmalarını istiyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: