Mersin’de Fem Dershanesi Dereceye Giren Öğrencilerini Ödüllendirdi

Mersin’de Fem Dershanesi 2012 Yükseköğrenime Geçiş Sınavı (YGS)’nda Türkiye 7.si olan Emine Metin ile ilk...

Mersin’de Fem Dershanesi 2012 Yükseköğrenime Geçiş Sınavı (YGS)’nda Türkiye 7.si olan Emine Metin ile ilk bine giren 13 öğrencisini ödüllendirdi.

Dershanenin Barbaros Şubesi’nde düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak, bir insanın gerçek değerini, ideallerinin belirlediğini belirtti. Büyük insanların ideallerinin de büyük olacağını ifade eden Parlak, "Bir kişinin ideali ne kadar büyük ise insan olarak ifade ettiği değerde o oranda büyüktür. Üniversite kazanmak bizi bir ideale götürüyorsa bu anlamlıdır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“Kişi için ideal, bir sıfırın sol tarafındaki rakam gibidir” diyen Parlak, “Sol taraftaki rakam olmazsa 6 tane sıfırda olsa o bir şey ifade etmez. Üniversite kazanmak üniversiteli olmak önemli bir şey. Ancak biz neden üniversiteli olmak istiyoruz onu düşünmek lazım.” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise başarıyı meziyet haline getirenin onun kulağına fısıldayan güzel sözler olduğunu kaydetti. Hiçbir başarının tesadüfi olmadığı gibi burada bulunanların hiç birinin de tesadüfen buraya gelmediğini belirten Gül, “Bu başarı tablosunun ortasında yer almaktan büyük bir gurur duyuyorum. Genç beyinlerin taze fikirlerinin taçlanmasına şahit bile olmak keyif verici.” dedi.

Yıldırımhan Okulları ve Fem Dershaneleri’nin ismini Türkiye genelinde yapılan yarışma ve sınavlarda üst sıralarda görmeye alıştıklarını vurgulayan Gül şöyle devam etti: “Özel ya da devlet okulu fark etmez. Kazanılan başarılar, eğitim adına güzeldir Mersin adına yapılmıştır.”

Mersin Fem Dershaneleri Genel Müdürü Ali Onaylı ise başarıyı ödüllendirmeyi gelenek haline getirdiklerini söyledi. Dershanelerinin ve Mersin Fen Lisesi'nin öğrencisi olan Emine Metin’in YGS 1, YGS 2 ve YGS 6 puan türlerinde Türkiye 7. si ve Mersin 1.si olduğuna dikkat çeken Onaylı, yine aynı okulun öğrencisi Muhammet Muhammet Hüseyin Sarı‘nın da YGS 4 puan türünde Türkiye 72. si olarak ilk 100 e girmeyi başardığını kaydetti. Ayrıca dershanelerinin 13 öğrencisinin Türkiye de ilk bine
girmeyi başardığını anlatan Onaylı şöyle devam etti: “Türkiye’nin en seçkini olan Fem Dershaneleri, bu başarılardaki en büyük etken olarak, öğrenci, öğretmen, veli üçlüsünün koordineli çalışmasını, daima eğitim öğretim eksenli hareket edilmesini ve yeniliklere açık olmayı görmektedir.”

Reklam
Reklam

Öte yandan Onaylı gelecek yıl Çağdaşkent ve Mezitli‘ye de birer şube açarak, il merkezindeki şube sayılarını 11’e çıkaracakları bilgisini verdi.

Konuşmaların ardından Türkiye 7.si ve Mersin 1.si olan Emine Metin’in 5 bin TL’lik çekini Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak, Türkiye 72. si olan Muhammet Hüseyin Sarı’nın dizüstü bilgisayar hediyesini ise İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül verdi. İlk bine giren öğrencilerin altın ödülü ise törene katılanlar tarafından verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: