Mersin'de gergin eylem

MERSİN (İHA) - Mersin'de DEHAP'lıların terör örgütü elebaşısı Öcalan'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AHİM) yargılanması ve Hollanda'da bulunan Nuriye Kesbir'in iadesi konusunda yaptığı basın açıklamasında gergin anlar yaşandı. Polis, yasa dışı pankartlara el koyarken, slogan atılmasına da müsaade etmedi.

Bugün öğle saatlerinde Atatürk Caddesi, Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan yaklaşık 150 DEHAP'lı, Hollanda'da bulunan ve Türkiye'ye iadesi istenen Nuriye Kesbir ile Abdullah Öcalan lehinde gösteri yaptı. DEHAP İl Başkanı Halis Değer tarafından yapılan basın açıklaması sırasında gergin anlar yaşandı. Grubun taşıdığı pankartlar arasında yeralan "Ölmek ve öldürmek istemiyoruz" yazılı pankarta tepki gösteren Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Yıldırım, "Niye öleceksiniz, kimi öldüreceksiniz" diyerek pankartın indirilmesini istedi. Taşınan bazı pankartlara ise yasa dışı olduğu gerekçesiyle polis tarafından el kondu.

Reklam
Reklam

Bu arada, İl Başkanı Halis Değer, haftada 40 dakika televizyon ve radyo yayın ve bir dershane ile Kürtlerin varlığının tanınmış olamayacağını söyledi. Değer,Türkiye Cumhuriyeti'nin asli kurucuları olmalarına rağmen Kürtlerin kendi kimliklerini özgürce ifade edemediklerini ileri sürerek, kendi dillerini, kendi kültürlerini yaşayamadıklarını iddia etti.

Açıklama sırasında bazı göstericiler "Barışın elçisi İmralı'da" şeklinde slogan atınca, gerginlik biraz daha tırmandı ve emniyet müdür yardımcısı grubu tekrar uyararak "Barışın ne olduğunu bilmiyorsunuz. Savaş mı var ki barış olsun diyerek" sloganları susturdu. Gergin geçen açıklamanın ardından parti binasına giden DEHAP'lılar, bina içerisinde girdiklerinde Öcalan lehinde slogan attılar.

Bu arada, DEHAP İl Örgütü içerisinde bulunan bir kitaplıkta Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının yeralması dikkat çekti.