Mersin'de İçme Suyu Hatları Yenileniyor

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) tarafından yürütülen çalışmalarda, merkez Toroslar ilçesi Darısekisi köyü Sarnıç...

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) tarafından yürütülen çalışmalarda, merkez Toroslar ilçesi Darısekisi köyü Sarnıç mevkiindeki içme suyu şebekelerinin yenileme çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

MESKİ'den yapılan açıklamada, içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmalarıyla Sarnıç mevkiinde oturan vatandaşların düzenli içme suyuna kavuşacakları belirtildi. Yaz mevsiminde nüfusun ve yaylacıların yoğun olduğu Sarnıç'taki içme suyu sorununu çözeceklerini ifade eden MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, bu bölgede 110 ve 90 milimetre çapında yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda yeni şebeke hattı döşeneceğini söyledi. Ülgen, 'Yeni şebekeler ile vatandaşlarımıza temiz ve uzun ömürlü hatlar ile sağlıklı ve daha bol su imkanı sağlanmış olacağız " dedi.

Reklam
Reklam

Ülgen, yıllardır su sıkıntısı çeken Sarnıç sakinlerinin su ihtiyacının karşılanacağını, 2012 yılı içerisinde planlanan yatırım programları doğrultusunda ilçelerde, mahallelerde ve köylerde içme suyu çalışmalarının devam edeceğinin altını çizdi. Ayrıca, Sarnıç mevkiinde yaklaşık 200 tonluk içme su deposu yapacaklarının altını çizen Ülgen, hizmet sınırları içerisinde yer alan köylerin içme suyu sorunu tamamen çözeceklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz