Mersin'de Ihracatta Hedef Ilk 5

Mersinli iş adamları, ekonomik büyüklüğü ve ihracatıyla ilk 10 kentten biri olan Mersin'in, 2023 yılında ilk 5 kent arasına girmesini

Mersinli iş adamları, ekonomik büyüklüğü ve ihracatıyla ilk 10 kentten biri olan Mersin'in, 2023 yılında ilk 5 kent arasına girmesini hedefliyor.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin artık kabına sığmayan, yerel politikaların ve bürokrasinin yavaş hızına tahammül edemeyen bir kent haline geldiğini ifade etti.

Oda olarak uluslararası oluşumlarda etkin rol almaya başladıklarını belirten Aşut, şöyle devam eti:

"22 Akdeniz Ülkesi ve 210 Ticaret ve Sanayi Odası'nın üye olduğu Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'nde (ASCAME) etkin görev aldık. Başarılı çalışmalarımız bize önce Sanayi Komisyonu, sonra da Lojistik Komisyonu Başkanlığını getirdi. Mersin Akdeniz'de bu konularda artık izleyen ve alınan kararları uygulayan değil, proje üreten, politika üreten ve karar veren bir kent haline geldi. Bunu, Türkiye'nin dış ekonomi politikalarını oluşturan en güçlü oluşumu olan DEİK üyeliğimiz takip eti. Bu başarıların bir göstergesidir ki, bu yıl da DEİK'in yönetimine girdik. Bu Mersin iş dünyasının, girişimcisinin başarısıdır, Mersin ekonomisine gösterilen bir teveccühüdür."

Reklam
Reklam

Mersin'in küresel ekonomik krizlerde bile üretmeye, istihdam yaratmaya ve ihracatını arttırmaya devam ettiğini dile getiren Aşut, şunları kaydetti:

"Mersin iş dünyası şikayet eden ve ağlayan olmadı. Gidilmeyen pazarlara gitti, risk aldı. Bir slalom kayakçısı gibi, engellerin arasından geçerek hedefine yol aldı. Bu kararlılığın sonucunda, Mersin 2011 yılını Türkiye'nin istihdam şampiyonu olarak kapattı. Mersin iş dünyası elini taşın altına koydu, bir sosyal sorumluluk olarak bu işe yüreğini koydu ve sonuçta Mersin işsizlikte ciddi başarılar elde etti. Sürekli göç alan bir il olarak bunlar küçümsenmeyecek başarılardır."

Nasıl ki devletin 2023 hedefi varsa, oda olarak kendilerinin de hedeflerinin olduğunu ifade eden Aşut, şöyle devam etti:

"Öncelikle ekonomik büyüklüğü ve ihracatıyla ilk 10 kentten biri olan Mersin, kesinlikle ilk 5 kent arasına girecektir. Lojistikte, tarımda ve turizmde gerçekçi projeleri olan Mersin, bu sektörlerde yarattığı faklılıkla bölgesinde öncü kent olacaktır. Sayısı ve nitelikleri artan üniversiteleri ile bir bilim ve bilgi kenti olacak, yüksek teknolojili üretimin merkezi olacaktır. Doğru yönlendirdiği mesleki eğitim projeleri ile işsizliği ve mesleksizliği olmayan bir kent olacaktır. Fuarları ile bölgenin sektörlerinin buluşma yeri olacaktır."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mustafa Çiftçi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: