Mersin’de kadın çiftçiler yarıştı

Kadın Çiftçiler Yarışıyor da, Mersin Birincisi Mezitli’den Zeliha Şahin Oldu.

9. Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’nın İl finali, Akdeniz İhracatçı Birliği (AKİB) binasının konferans salonunda başladı.

Finale Vali Vekili ve Vali Yardımcısı Turgut Serimer, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Ahmet Mellaş, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Muttalip Kaya, Mezitli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Avni Taşyürek, Toroslar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlhan Kartal, Akdeniz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akbaş, Gülnar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çetin Arslan, Yenişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülkerim Çiçek, Ak Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, Ak Parti Mezitli İlçe Başkanı Yardımcısı Ahmet Uslu ve farklı ilçelerden gelen birçok izleyici katıldı.

Reklam
Reklam

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala konuşma yaparak yarışma hakkında bilgi verdi.

İl Müdürü Pala şunları söyledi: “Bakanlığımızın 2004’de başlattığı Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’nın bugün 9 ncusunu düzenlemekteyiz. Burada amacımız kadınların üretim sürecinde daha etkin rol oynamaları, gelir getirici faaliyetlerde girişimci olarak yer almaları, projeli çalışmalara gerek fikri, gerekse fiziksel olarak katılımlarının sağlanmasıdır.”

Bu yarışmada Mersin’in önemli başarılara imza attığını söyleyen Müdür Pala, “2009 yılında yapılan yarışmada Türkiye 3 ncüsü olan İlimiz’in, çok sayıda bölge dereceleri bulunmaktadır. Bu yılki temennimiz İlimiz kadın çiftçilerinin Türkiye şampiyonu olmasıdır.” dedi.

Konuşmaların ardından TRT’de düzenlenen Liselerarası Altın Mikrofon yarışmasında Türkiye birincisi olan Nevid Kodallı Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi’nin öğrencileri, mini bir konser verdi ve izleyicilere müzik dolu dakikalar geçirtti.

Reklam
Reklam

Mini konserin ardından ise yarışmaya geçildi.

İl finaline Mezitli, Akdeniz, Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir olmak üzere 13 ilçe katıldı.

Toplam 15 sorunun sorulduğu finalde kıyasıya bir rekabet yaşandı. Yarışma sonunda Mezitli, Bozyazı, Akdeniz ve Tarsus ilçelerinin puanlarının eşit olmasından dolayı altın sorularla yarışmaya devam edildi.

Altın soruların ilkinde verdiği yanlış cevapla elenen ilk ilçe Tarsus oldu. Ardından yanlış cevap veren Akdeniz İlçesi elendi.

Elenmelerin ardından Bozyazı ve Mezitli ilçeleri yarışmacıları şampiyonluk için kıyasıya bir mücadeleye giriştiler.

Bozyazı İlçesi yarışmacısı 13. soruda verdiği yanlış cevapla birinciliği kıl payı kaybetti ve Mezitli İlçesi 9. Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’nın İl birincisi oldu.

Mezitli İlçesi’nin birinci olmasının açıklanması ile salonda büyük bir alkış tufanı koptu. Hatta bazı Mezitlili izleyiciler sevinçlerini yerlerinde oynayarak gösterdi.

Reklam
Reklam

Mezitli İlçesi adına yarışan Zeliha Şahin’e ödülünü Vali Vekili ve Vali Yardımcısı Turgut Serimer verdi. Yarışmada ikinci ve üçüncü olanlara ise ödüllerini Orman Bölge Müdürü Abdullah Acar verdi.

Yarışma birincisine ödül olarak 1 tam altın, 2.’ye 3 çeyrek altın, 3.’ye ise 2 çeyrek altın, yarışmaya katılan diğer yarışmacılara ise birer çeyrek altın olmak üzere çeşitli hediyeler verildi.

İl finalinde yarışan yarışmacılar şöyle:

Mezitli İlçesi Zeliha Şahin, Akdeniz İlçesi Seher Korkmaz, Anamur Suna Eşe Türkay, Aydıncık İlçesi Pakize Sapan, Bozyazı İlçesi Selime Poyraz, Çamlıyayla İlçesi Hümeyra Akın, Erdemli İlçesi Fatma Tunç, Gülnar İlçesi Fatma Şahin, Mut İlçesi Tuğba Koç, Silifke İlçesi Emine Taşkaya, Tarsus İlçesi Zeynep Tekeli, Toroslar İlçesi Songül Türk, Yenişehir İlçesi Hafize Özer.

İL BİRİNCİSİ ZELİHA ŞAHİN MEZİTLİ KAYMAKAMI’NI ZİYARET ETTİ.

Mezitli Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ve Yenişehir SYDV Mütevelli Heyet toplantıları sebebiyle 9. Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’nın ilk defa salonda canlı olarak takip edemeyen Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, yarışma sonrasında Mezitli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Avni Taşyürek, Doğlu ve Doğançay köyleri muhtarları ile Mezitli adına Doğlu Köyü’nden yarışmaya katılan İl birincisi Zeliha Şahin’i kabul etti.

Reklam
Reklam

Kaymakam Kıcıroğlu başarısından dolayı Doğlu Köyü’nden Zeliha Şahin’i tebrik etti, Osmaniye’deki bölge yarışmasında, hatta Türkiye şampiyonasında da aynı başarıları kendisinden beklediğini dile getirdi. Kaymakam Kıcıroğlu, Mersin şampiyonu Zeliha Şahin’e ödül olarak yarım altın takarken de gelecek başarılar neticesinde Mezitli temsilcisine Cumhuriyet altınları vermek istediklerini söyledi.

Şahin bir sonraki adımın 18 Nisan 2012’de Osmaniye’de yapılacak olan bölge yarışma olacağını söyledi. O yarışmada da aynı başarıyı yakalayıp Türkiye birincisi olmak için yarışmak istediğini belirtti.

İLÇE MÜDÜRÜ’NE DE BAŞARI BELGESİ.

Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, 9. Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’nda Mezitli’ye kuruluşundan 4 yıl sonra Mersin birinciliği getiren Mezitli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Avni Taşyürek’e bir başarı belgesi verirken başarıda emeği geçen İlçe Müdürlüğü teknik personeline teşekkür etti ve personelin de başarısının en son yarışmanın bitiminde değerlendirileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Mezitli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Avni Taşyürek, Mezitli Kaymakamı’nın elinden başarı belgesini alırken başarıda personelin emeği çok olduğunu, belgeyi onlar adına da aldığını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz