Mersin'de Kasım Ayında Deniz Keyfi

MERSİN (AA) - Kasım ayına rağmen sıcaklığın 25, deniz suyu sıcaklığının ise 23 derece ölçüldüğü Mersin'de vatandaşlar, hafta sonu tatilini denize girerek değerlendirdi.

MERSİN - Kasım ayına rağmen sıcaklığın 25, deniz suyu sıcaklığının ise 23 derece ölçüldüğü Mersin'de vatandaşlar, hafta sonu tatilini denize girerek değerlendirdi. Hava sıcaklığının mevsim normalleri üstünde seyretmesi, vatandaşların tatillerini sahillerde geçirebilmesine olanak sağlıyor. Kentin en gözde tatil merkezlerinden Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi beldesine günü birlik tatile gelenler denize giriyor. Tatilcilerin deniz bisikleti ile kanoya binerek eğlendiği Kızkalesi'nde turizmciler, havaların sıcak gitmesinden memnun. Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, yaptığı açıklamada, Mersin'de tatil sezonunun uygun iklim sayesinde sonbaharda bile sürdüğünü söyledi. Kasım ayında yüksek hava sıcaklığının turizmciler için de avantaj olduğunu vurgulayan Öztop, "Havaların bu şekilde olması hem vatandaşların hem de turizmcinin yüzünü güldürüyor. Havalar böyle giderse bu ayın sonuna kadar beldemizde denize girilebilir" dedi. Almanya’dan Mersin'e tatile gelen Günter Entınmen de üç arkadaşı ile bölgenin tarihi ve turistik yerlerini gezmeye geldiklerini belirterek, havanın sıcak olmasından faydalanıp, denize girdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: