Mersin'de Köpek Itlafı Iddiası

MERSİN (AA) - Doğayı Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO), Tarsus ilçesinde yaklaşık 70 köpeğin itlaf edildiği gerekçesiyle inceleme başlattı.

Doğayı Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO), Tarsus ilçesinde yaklaşık 70 köpeğin itlaf edildiği gerekçesiyle inceleme başlattı. DOHAYKO Genel Başkanı Metin Yıldırım, AA muhabirine, toplu köpek itlafı ihbarı üzerine Tarsus'a bağlı Çamalan köyü yakınlarında boş arazide, yaklaşık 70 köpek cesediyle karşılaştıklarını öne sürdü. Bu durumu "katliam" olarak nitelendiren Yıldırım, "Zehirli yiyecek verilerek itlaf edilen ve damperli kamyon ile buraya getirilen köpekler, ıssız alana atılmış. Zehirden az etkilenen 20 kadar köpek, dere kıyısına kaçmış, aç ve perişan durumda hayatta kalmaya çalışıyor. Bu olay, 5199 sayılı yasaya göre suç teşkil etmektedir. İtlafın arkasında bir kurumun olduğunu düşünüyoruz" dedi. Yıldırım, sorumluların tespiti için konuyu takip edeceklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: