Mersin'de Kurbanlık Hayvan Satış Yerlerine Düzenleme

Mersin'in doğu yönündeki kent girişinde kötü bir görüntüye neden olan kurbanlık hayvan satış yerleri boşaltılıyor.

Mersin'in doğu yönündeki kent girişinde kötü bir görüntüye neden olan kurbanlık hayvan satış yerleri boşaltılıyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yaptığı açıklamada, yıllardır Mersin'in doğu girişindeki belediyeye ait arsada, kurbanlık hayvan satışı yapıldığını ve bu görüntünün kentin imajını zedelediğini kaydetti.

Canlı hayvan ticareti için uzun süre yer aradıklarını ifade eden Özcan, geçen yıl Akdeniz Belediyesi'ne bağlı Yakaköy mevkisinde Canlı Hayvan Ticaret Merkezi'ni faaliyete geçirdiklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Merkez sayesinde hayvan satıcılarının rahat ve temiz bir ortama kavuştuğunu vurgulayan Özcan, şehir merkezinde hayvan ticareti yapan esnafa da 18 Mart tarihine kadar yeni yere taşınmaları yönünde gerekli tebligatların yapıldığını kaydetti.

Esnafın büyük bölümünün Canlı Hayvan Ticaret Merkezi'ne nakledildiğini belirten Özcan, kalanların ise 1-2 gün içerisinde tamamlanarak kent girişinin tamamen temizleneceğini ifade etti.

Bu arada, Metropol İş Merkezi'nde kurulan ve görüntü kirliliğine neden olan pazarın kaldırıldığını da vurgulayan Özcan, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla, halkın güvenli ve düzenli iş ortamında iş merkezlerinden faydalanmalarını amaçladıklarını kaydetti.

Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: