Mersin'de Kurtuluş Coşkusu

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Kuva-i Milliye yürüyüşü büyük ilgi gördü....

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Kuva-i Milliye yürüyüşü büyük ilgi gördü. Toroslar Belediyesi tarafından organize edilen yürüyüşte, kalabalık dev Türk bayrağı açtı.

Kuva-i Milliye Yürüyüşü, Anıt Kavşağı’ndan başladı. Kalabalık Kuva-i Milliye, Hastane ve İstiklal caddeleri boyunca mehteran takımı eşliğinde yürüyüş yaptı.

Erzurum’dan gelen Çiftlik Atlı Spor Kulübü ekibinin atları ile katıldığı yürüyüşe vatandaşlar ise evlerinden alkışlarla destek verdi. Yürüyüşe katılan yaşlı bir kadın ‘Bayrak’ şiirini okudu. Yürüyüşte dev Atatürk heykeli ile temsili kurtuluş anıtı büyük ilgi gördü. Yürüyüş Cumhuriyet alanında son buldu.

Reklam
Reklam

Mersin tren istasyonunda törende ise trenle gelen Atatürk fotoğrafı taşıyan öğrencileri Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile diğer protokol üyeleri çiçeklerle karşıladı. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından törene katılanlar kortej yürüyüşü ile Cumhuriyet alanına geldi.

Cumhuriyet alanındaki tören ise İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan vatandaşların bayramını kutladı. Günün anlam ve önemi ile ilgili yapılan konuşmaların ve okunan şiirlerin ardından halk oyunları gösterisiyle tören sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: