Mersin'de Nurullah Sağlam'ın istifası kabul edilmedi

Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı Teknik Direktör Nurullah Sağlam ile yollarına devam edeceklerini açıkladı....

Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı Teknik Direktör Nurullah Sağlam ile yollarına devam edeceklerini açıkladı.

Dünkü Kayserispor maç sonrası Nurullah Sağlam’ın takımdan ayrılmak için izin istediğine dikkat çeken Kahramanlı yönetim kurulu ile yaptıkları görüşmeler sonucu Nurullah Sağlam’ın isteğine hayır cevabı verdiklerini kaydetti.

Biri kupa olmak üzere 6 maçtır galibiyet yüzü görmeyen Mersin İdmunyurdu’nda moraller oldukça bozuk. Macit Özcan Tesisleri'nde basın toplantısı için davet edilen gazeteciler Nurullah Sağlam’ın istifa edeceği açıklamayı beklerken kulüp yöneticileri tesislere geldi. Yöneticiler Teknik Direktör Nurullah Sağlam ile görüştü. Bir müddet bekleyen gazetecilerin karşısına Nurullah Sağlam değil futbolcular Mert Nobre, Moritz, Zurita, Çağdaş ve Mustafa çıktı.

Reklam
Reklam

SORUMLULUK FUTBOLCULAR OLARAK BİZDE

Bu gün çok büyük bir takımdaşlık örneği gösterdiklerini belirten Çağdaş Atan, herkesin kötü gidişin farkında olduğunu söyledi.

Geliş sebeplerini, “”Bütün sorumluluk futbolculardadır, bu durumdan takımı çıkaracak olan futbolcu arkadaşlarımızdır” şeklinde açıklayan Çağdaş Atan, “Nasıl ilk yarıda 27 puan toplayıp ilk 5. sırada bitirdiysek içinde bulunduğumuz pozisyondan çıkaracak olanda futbolculardır. Biz onun için buradayız. Bu gün hep beraber hocamızla toplandık. Hocamızın arkasındayız, hocamızda bizim arkamızda. Sorumluluk bizde” şeklinde konuştu.

Nurullah Hoca’nın kafasında bazı şeylerin bulunduğunu ancak

konuşmalarında sorumluluğun kendilerinde olduğunu belirterek konuyu tatlıya bağladıklarını ifade eden tecrübeli oyuncu, “Hiçbir problem yok” dedi.

Bir gazetecinin "Hoca istifa mı edecekti ?" şeklindeki sorusuna ise Çağdaş Atan, şu cevabı verdi:

“Öyle demeyelim. Fikir alış verişinde bulunduk, takımı tekrar ayağa kaldıracak olanın futbolcular olduğuna karar verdik. Bunları hocamızdan öğrenebilirsiniz ama şunu söyleyeyim. Hocamızın bizi korumak adına bazı fikirleri vardı. Ama biz hocaya sorumluluğun bizde olduğunu başka yapılacak bir hareketin bize zarar vereceğini söyledik.”

Reklam
Reklam

İlk yarıda 27 puan almalarına rağmen ikinci yarıda hiç puan almamalarının sorulması üzerine Çağdaş Atan, “İlk yarıdaki iyi performansımız herkesi beklentiye soktu. Bu da bize handikap olarak geri döndü. Şimdi biz ilk yarı değil de bu güne kadar 27 puan toplamış olsa idik bizi herkes başarılı sayacaktı. Son 5 hafta kaybetmeden 27 puan toplasaydık herkes bizi başarılı sayacaktı. Şehrin taraftarın rahat olması gerektiğini düşünüyoruz. Bazı protestolar oldu. Ama unutulmasın ki bu futbolcular 27 puanı aldı. 27 puan daha alabiliriz o gücümüz var” şeklinde konuştu.

Futbolculardan Mert Nobre ise Fenerbahçe’den aldığı transfer teklifinin performansını etkileyip etkilemediği şeklindeki soruya, şu cevabı verdi:

“Hepimiz profesyonel oyuncuyuz. Herkes teklif alabilir. Bunda kimseye kötü bir şey olmaz. 32 yaşındayım. Beni kim gelirse gelsin isteyebilir. Şu anda Mersin İdmanyurdu’nda oynuyorum, bu formaya saygı duyuyorum” şeklinde cevap verdi.

İlk yarıda 27 puan topladıkları halde ikinci yarı 5 maç mağlup olduklarını hatırlatan golcü futbolcu, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Ama bakarsanız aynı kadro ile bir maç yapamadık. Bütün maç eksik olduk. Dün hakem yüzünden maç kaybettik. Neler yapabiliriz farkındayız. Şimdi biraz aşağıdayız ama bu takım gerçekten büyük. Bundan sonrada puan toplayabiliriz. Eminim ki bu takım gerçekten Avrupa lig için iyi bir takım.”

Futbolcuların ardından Mersin Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı yönetim kurulu üyeleri ile basın mensuplarının karşısına geçti.

BAŞKAN KAHRAMANLI: "HOCAMIZA GÜVENİYORUZ"

İlk yarı iyi puan topladıkları halde ikinci yarı henüz puan alamadıklarını ifade eden Başkan Kahramanlı, “Ne olursa olsun biz ekibimize, takımımıza ve hocamıza güveniyoruz.” dedi.

Nurullah Sağlam’ın bu sabah kendisini arayarak ‘Başkanım bana izin verin ben gideyim’ diyerek izin istediğini ifade eden Kahramanlı, şunları söyledi:

“Bende dedim ki hocama bunlar kolay değil. Bir takım üst üste 5 hafta yeniliyorsa bunun sonucu bu olmaması lazım. Hocam biz sizinle buraya kadar geldik. Size inanıyoruz, güveniyoruz. Bu konuda rahat olun dedim.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Nurullah Sağlam’ın deneyimli karakterli işini bilen takımına sahip yönetimine bağlı bir teknik direktör olduğunu belirten Kahramanlı, şunları söyledi:

“Biz hocamızın arkasındayız ve güveniyoruz. Yönetim kurulu arkadaşlarımızda toplandık böyle bir sıkıntı var. Hocamızla görüştük hocamız bu gün itibariyle tekrar görevine devam edecek. Bunlar sporda olan şeylerdik Bu sadece Mersin’de değil tüm kulüplerde bu tür sıkıntılar var. Bunları hep birlikte aşarız. Biz soru başaran zoru aşan bir yönetimiz. Bunuda en kısa zamanda aşacağız.”

Nurullah Sağlam’ın tek başına karar veremeyeceğinin şehre karşı da bir sorumluluğunun bulunduğunu hatırlatan Kahramanlı, “Bu sorumluluğunun bilincinde. Bu gün itibariyle hocamızla yolumuza devam edeceğiz. İçimizdeki maddi manevi sıkıntıları aşacağız. Daha çok zamanımız var 12 haftamız var. Mersin İdmanyurdu'nun ciddi bir sıkıntısı yok. Bizimle birlikte 8-10 tane kulübün böyle sıkıntıları var. Herkesin kendi işini yapacak. Hocamızın böyle bir sıkıntısı vardı. Tekrar konuştuk anlaştık” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bir gazeecinin "Nurullah Sağlam istifa mı edecekti" şeklindeki soruya Başkan, şu cevabı verdi:

“Hocamızın bir düşüncesi idi. Bir öneri idi. Bunu kabul etmedik”

Futbolculara ceza verip vermeyecekleri sorusuna Kahramanlı, “Hiçbir futbolcumuza ceza vermedik. Verme taraftarı değiliz. Buraya kadar bu puanı aldılarsa bunlar hatalarının bilincinde” diye cevap verdi

Kahramanlı, Toni Tisdell’in yıl sonuna kadar takımda kiralık olarak oynayacağını belirtirken futbolcu alacaklarına açıklık getirdi. Başkan, "Futbolculara 2 milyon 200 bin TL futbolcularıma borcumuz var. Bunun 1 buçuk milyon TL’sini kısa sürede ödeyeceğiz. Kalanını da 4 Şubat’ta yapılacak kongre önce kapatacağız” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz