Mersin’de pilav günü etkinliği

Yenişehir-Batıkent İlköğretim Okulu her yıl geleneksel olarak yapacakları “pilav günü” etkinliği ilkini yaptılar.

Yenişehir-Batıkent İlköğretim Okulu “dayanışma, kaynaşma, okul veli ilişkilerini” en üst düzeye çıkarmayı amaçladığı ve her yıl geleneksel olarak yapacakları “ pilav günü” etkinliği ile velileri, öğrencileri ve öğretmenleri bir araya getirdi.

Okul bahçesinde yapılan pilav günü etkinliğine; Yenişehir Kaymakamı Mehmet Mızrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Dağ, Yenişehir-Batıkent İlköğretim Okulu Müdürü Fevzi Sarıdağ, Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Güner, Yenişehir Afet Evler Aile Sağlığı Müdürlüğü Personelleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Veliler, Öğrenciler, Yenişehir Mahalle Muhtarı Katıldı.

Reklam
Reklam

Pilav günü etkinlik başlamadan önce Yenişehir-Batıkent İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi bir gösteri sundu. Okul öğrencilerinden oluşan müzik takımı etkinlik boyunca katılımcılara müzik dinletisi sundu.

Yenişehir-Batıkent İlköğretim Okulu dayanışma, kaynaşma, okul veli ilişkilerini en düst düzeye çıkarmayı amaçladığı ve her yıl geleneksel olarak yapacakları “ pilav günü” etkinliğinde bir konuşma yapan Yenişehir Kaymakamı Mehmet Mızrak, şu açıklamaları yaptı: “ Bu tür veli-öğrenci, okul veli ilişkilerini daha iyi aşamaya getirecek etkinlikler eğitime katkı sağlar. Bu sayede okul ile veli, öğretmen, öğrenci, mahalle halkı arasında birlik ve beraberliğin oluşmasını sağlar. Velilerin okul karşı olan güvenlerini artırır.

Bu tür etkinliklerin tüm okullarda yapılması eğitime destek çıkar. Bu tür etkinlikler geleneksel olmalıdır. Sonuçta; çocuğun yetişip büyüdüğü yıllarını geçirdiği evi, anne ve babası yani velisi ile okul arasında kuvvetli bir kaynaşma ve dayanışma olur. Bu durum ise, hem öğrencinin kişiliğine ve eğitimine, velinin de okula ve öğretmenler, okul idaresine karşı daha iyi duygular beslemesine sebep olur. Bu durumda sonuç olarak geleceğin güvencesi olan çocukların eğitimine büyük katkı sağlayacaktır.”

Reklam
Reklam

Yenişehir-Batıkent İlköğretim Okulu dayanışma, kaynaşma, okul veli ilişkilerini en düst düzeye çıkarmayı amaçladığı ve her yıl geleneksel olarak yapacakları “ pilav günü” etkinliği ile velileri, öğrencileri ve öğretmenleri bir araya getirmeyi Amaçlayan Okul Müdürü Fevzi Sarıdağ günün anlam ve önemi için şu bilgileri verdi: “Her şeyin öğrenciyle başlayan ve öğrenci için yapılan eğitim sürecinde Batıkent İlköğretim Okulu olarak bize düşen hizmeti yaşantılara kazandırarak yerine getirmeye çalışıyoruz.

Öğrenciyi geleceğe hazırlayabilmek için yetişmek, yetiştirmek ve değiştirmek gerekir. Hayat boyu bilişim ve değişim için de planı programı ve hedefleri olan okullar önemli yer tutmaktadır.

O nedenle geleceği inşa etmek öncelikle okulların, bizlerin görevidir. Biz de rehberlik edip hizmet verdiğimiz öğrenciye karşı sorumluyuz.

Onları, onların velilerini, çevreyi istendik düzeye getirebilmek için yol ve yöntemlere başvururuz. Nasıl bir öğrenciyle çalıştığımızı ya da çalışacağımızı bilmek zorundayız. O nedenle öğrenciyi, yaşadığı evin ya da yuvanın ortamından, diğer zamanlarında gezdiği arkadaşlarına, takıldığı oyun alan ve çevrelerine kadar tanımak önemlidir.

Reklam
Reklam

Biz okul olarak bu tanıma ve tanınma çalışmalarını ara vermeksizin yapıyoruz. Kimi zaman belli yaş gruplarının tespiti için, devamsızlıkların takibi için, kimi zaman da öğrencilerimizin ailelerle tanışmak için ev ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bazen de rutin sınıf ya da genel veli toplantılarıyla onları okula davet ediyoruz. Samimiyeti, güveni, kaynaşmayı böyle sağlıyoruz. Böylesi bir etkinlikle de bu sosyal gerekliliği daha da ilerletmek istedik.

“Pilav Şöleni” adını verdiğimiz bu etkinlik okulumuzda ilk kez yapılmaktadır. Amacımız paydaşlarımızı böylesi ortamlarda görmekti. Düşünerek yaparak ve uygulayarak okul ve okulun bulunduğu çevre ortamını yaşamaktı. Bunu gerçekleştirdik. Gerçekleştirirken ihtiyaç duyulan maddi ve diğer giderler öğretmenlerimizce karşılanmıştır.

Bugün gerçekleştirdiğimiz pilav gününe karar verdiğimiz günden bu yana düşüncemizi paylaştığımız her öğrenci ve veliden çok önemli tepkiler aldık. Başta velinin, okulun çocukla okul dışında da ilgilenildiğini, ortak bir amaç için ailenin yanında olduğunu, çocuğun ailesi ve çevresiyle birlikte önemsendiğini gördüğü; öğrencinin de kendine değer verildiğini, daha çok sevildiğini öğrendiği anlaşıldı.

Reklam
Reklam

Hayatın her alanında olduğu gibi eğitim-öğretimde de paylaşıldıkça çoğalan bilgi ve sevgi her şeyin başında gelir. Her ikisini de daha fazla çoğaltmak için atacağımız adımın sonuncusu olmayacaktır; sürecektir.Bu itibarla bugün burada, Batıkent İlköğretim Okulunda etkinliğimize katılan, düşünüp de katılmayan herkese teşekkür ederim.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz