Mersin’de Polis Eğitim-Sen Binasında Arama Yapıyor

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla, terör örgütü KCK operasyonları kapsamında, Mersin’de, KESK Genel Meclis...

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla, terör örgütü KCK operasyonları kapsamında, Mersin’de, KESK Genel Meclis Üyesi Sinan M.’nin evinde arama yapıldı. Polis daha sonra Mersin Eğitim–Sen Şubesi’nde arama başlattı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde KESK Genel Meclis Üyesi Sinan M.’nin evinde arama yaptı. Ekipler daha sonra Barış Mahallesi’nde bulunan Eğitim-Sen Mersin Şubesi’ne gelerek arama yapmaya başladı. Ekiplerin Eğitim-Sen üyesi 2 kişinin nezaretindeki araması sürüyor. Arama yapıldığı duyan Eğitim-Sen üyeleri şube binası önüne gelerek beklemeye başladı. Çevik Kuvvet ekipleri de bina önünde güvenlik önlemi aldı. Eğitim-Sen Mersin Şube Sekreteri Nermin Karasu, gazetecilere sendikalarında arama yapıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

58 ARKADAŞIMIZ GÖZALTINA ALINDI

Türkiye genelinde Eğitim-Sen'e yönelik aramalar yapıldığını ifade eden Karasu, “Diğer illerde yürütülen bir operasyon bu. Şu an sendikamızda da arama yapılmaktadır. Bu operasyonların hiçbir haklı gerekçesinin olduğunu düşünmüyoruz. Biz bunların gerekçesini çok iyi biliyoruz. Yeni bir baskı değil. KESK kurulduğu günden bu baskılara maruz kaldı. Bu baskıların bizi yıldıramayacağının bilinmesini istiyoruz. Barış dilini susturmanın başka bir yoludur.” diye konuştu.

Türkiye genelinde 58 arkadaşlarının göz altında alındığı ifade eden Karasu, “Gerekçe olarak ne gösterdiler bilmiyoruz. Mersin’de gözaltı yok. Bir arkadaşımızın sabah evi basılmış. 15 ilde aramalar devam ediyor.” dedi.

KESK Dönem Sözcüsü İmam Özdemir de Mersin’de şu ana kadar bir gözaltı olmadığını, bir arkadaşlarının evinin arandığını kaydetti.

Polisin Eğitim-Sen binasındaki arama sürüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: