Mersin'de "Semah, Devran, Sema"gösterisi

Mersin'de "Semah, Devran, Sema" gösterileri düzenlendi.

Mersin'de "Semah, Devran, Sema" gösterileri düzenlendi.

Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Merkezi Derneği (MEKADİM) ve Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Kültürlerarası Genel Sekreteri Ahmet Muharrem Atlığ'ın açılış konuşmasıyla başladı.

Atlığ yaptığı konuşmada, etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bugün burada 3 önemli misafirimiz var. Hatta biz onların misafiriyiz. Bunlar, Mevlana, Hacı Bektaş, Abdükadir Geylani hazretleridir. Onları anıyoruz. Bu şahıslar toplumlara yol göstermiş abide şahsiyetlerdir" dedi.

Reklam
Reklam

Programda, Neyzen Yusuf Kayya'nın yönettiği Türk tassavuf müziği ekibinin "Devran", Nevşehir Hacı Bektaş Semah Topluluğu'nun "Semah" ve "Sema" gösterisiyle son buldu.

Mersin Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, AK Parti Millevekili Nebi Bozkurt, AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar ve çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Mesut İnce

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: