Mersin'de Şiddetli Rüzgar-Anamur Ilçesinde, Muz Ve Çilek Seralarınınyıkılmasına Neden Olan Hortum, Bazı Ağaçlarve Elektrik Direklerini De Devirdi

Anamur ilçesinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle muz ve çilek seraları yıkıldı, bazı ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi.

Anamur ilçesinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle muz ve çilek seraları yıkıldı, bazı ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Niyazi Sarıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alataş köyünde görülen rüzgar ve hortum nedeniyle, tarım alanlarında zarar meydana geldiğini bildirdi.

Seralarda zarar tespit çalışmaları başlattıklarını ifade eden Sarıoğlu, bölgede muz ve çilek seralarının yıkıldığını, bazı elektrik direkleri devrildiği için de köye elektrik verilemediğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Çilek üreticisi Mustafa Karayel de kredi çekip yaptığı bahçenin büyük zarar gördüğünü belirterek, "Bahçemiz büyük zarar gördü. Mağdur olduk, ama yapacak hiçbir şey yok" diye konuştu.

Köylülerden Murat Yıldırım ise annesi Eşşe Yıldırım'ın çilek serasının pencerelerini kapattığı sırada hortumun geldiğini anlatarak, "O sırada seranın yıkılmayan orta bölümünden yürüdüğü için şanslıydı. Eğer diğer yerlerden kurtulmayı deneseydi, yaralanabilirdi" dedi.

Köylüler, hortum nedeniyle yaklaşık 60 dönümlük tarım alanının zarar gördüğünü iddia ettiler.

Muhabir: Tahsin Ünlü / Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: