Mersin’de tarihi gün

İstek'den oyunlara bakış.

17. Akdeniz Oyunları Mersin için önemli bir dönemeç oldu. Muhteşem manzaralar eşliğinde başlayan oyunlar kentin görüntüsünü olduğu kadar geleceğine de yön verdi.

Bundan sonra Mersin için bir spor kenti oldu diye biliriz.

Lojistik, ticaret, turizm derken spor kenti hüviyeti de bence eksik halkanın tamamlanmasıdır.

Tabii, emeği geçenlere teşekkür etmek boynumuzun bir borcudur.

Aslında bunun mimarının kim olduğu önemini çoktan yitirdi. Başından beri bardağın boş tarafına bakanlar gelinen noktada yaptıkları yanlışın farkında olmuşlardır.

Reklam
Reklam

Bugün oyunların organizasyonu sorunsuz olmasına rağmen halkın müsabakalara katılımında isteksiz olduğu da göze çarpıyor.

Oyunların siyasi çekişmelere kurban edildiğini çok açık görüyoruz. Kent insanının ilgisizliğinin en önemli sebeplerinden birisi de budur.

Bundan 18 ay öncesi yani en başından oyunlar siyaseten tartışma konusu yapılmasaydı ve halkı içerisine alacak bir anlayış olsaydı, daha da güzel olmaz mıydı?

Neyse, hep bardağın boş tarafına bakacak değiliz ya, her şeye rağmen Mersin’de bir tarih yazıldı; umarım bu bir başlangıç olsun.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz