Mersin'de Vatandaşlara Özel Veznede Dolandırıcılık Şoku

Mersin'de özel bir tahsilat veznesine yatırdıkları elektrik paralarının Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ)'ye aktarılmaması nedeniyle...

Mersin'de özel bir tahsilat veznesine yatırdıkları elektrik paralarının Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ)'ye aktarılmaması nedeniyle elektrikleri kesilen vatandaşlar, özel veznenin kapalı olduğunu görünce dolandırıldıklarını anladı. Elektriksiz kaldıkları gibi faizi ile birlikte gelen yüksek fatura nedeniyle mağdur olan vatandaşlar, buna tepki gösterdi. Polis ekipleri ise kaçtığı iddia edilen veznenin sahiplerini bulmak için çalışma başlattı.

Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde oturan vatandaşlar, sabah saatlerinde elektriklerinin kesilmesi ile şaşkına döndü. Elektriklerin kesilmesinin, geçen yıldan kalan yatırılmamış faturadan kaynaklandığını öğrenen vatandaşlar, faturalarını yatırdıkları eski Toroslar belediye binasında bulunan özel tahsilat veznelerine başvurdu. Ancak vatandaşlar, para yatırdıkları her iki özel veznenin de kapalı olduğunu görünce şaşkına döndü. Elektrikleri kesildiği gibi, geçen yıl ödedikleri fatura bedellerinin TEDAŞ'a ulaşmaması nedeniyle faiziyle birlikte gelen yüksek tutarlar nedeniyle mağdur olan vatandaşlar, tepki gösterdi. Vatandaşlar, olay yerine gelen polis ekiplerine dertlerini anlatmaya çalıştı. Bazı vatandaşlar, tahsilat veznesi açmayan TEDAŞ'ı suçladı.

Reklam
Reklam

Mağdur vatandaşlardan Bahattin Arslan, 2012 yılının 9. ve 10. ayında buradaki özel vezneye yatırdığı faturalarının ödenmemiş gözüktüğünü söyledi. Kaç defa buraya gelerek onaylanmadığını söylemesine rağmen, kendisine onaylandığının söylendiğini ifade eden Arslan, "Sabah geldim, 250 lira borcum var diye, elektriğim kesilmiş. 170 lira yatırmıştım. Faizi ile 250 lira olmuş. Mahkemeye vereceğim." dedi.

Hüseyin Kıvcı ise buradaki özel vezneye, 2012'nin mayıs ve temmuz aylarında yatırmış olduğu fatura nedeniyle TEDAŞ'a her fatura yatırdığında borcu göründüğünü ifade ederek, "Buraya geliyorum, bana sildiklerini söylüyorlar. Bir ay sonra yine geliyorum, yine borç çıkıyor. En sonunda 'seni şikayet edeceğim polisle geleceğim' dedim, tamam dedi ama 346 liralık fatura yatırılmamış, dolandırılmışım. Şu an kapatıp kaçmış. Benim çocuklarım okuyor, karanlıkta ne yapacaklar bilemiyorum." diye konuştu.

İpek Duman isimli kadın ise "570 liralık faturayı yatırmamışlar, elektrikler kesik. Eşim gelecek, ben ne diyeceğim. Bunlar dolandırıp, kaçmışlar." ifadesini kullandı. Bir başka vatandaş ise olanlardan TEDEŞ'ı sorumlu tutarak, şöyle dedi: "Çocuklar postanede sıra bulamamışlar. 11. ayda elektrik parasını buraya yatırmışlar. Ancak bunlar TEDAŞ'a parayı ödememiş. Bu zamana kadar kalmaz elektriklerimiz kesilirdi. 4 fatura ödemişim, 4 ay önceki fatura nedeniyle elektriğimi yeni kesiyorlar. O gün niye kesmiyor."

Reklam
Reklam

Öte yandan, TEDAŞ yetkilileri ise konunun kendileri ile alakası olmadığını belirtti. Olayla ilgili kendilerine de şikayet geldiğini ifade eden yetkililer, Osmaniye Polis Merkezi'ne çok sayıda şikayet gittiğini ve cumhuriyet savcılığının olayla ilgili soruşturma başlattığını kaydettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: