Mersin’de Vergi Haftası Kutlamaları Başladı

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, çalışmalarını verginin adil dağılımı ve tüm kesimlerden ödeme gücüne...

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, çalışmalarını verginin adil dağılımı ve tüm kesimlerden ödeme gücüne göre alınması prensibi çerçevesinde sürdürdüklerini belirterek, “ ‘Daha Güçlü Bir Türkiye İçin Vergilendirilmiş Kazanç’ sloganıyla üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getiriyoruz” dedi.

Kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla bu yıl 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası kapsamında Mersin’de de tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Mersin Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Dursun Göktaş ile Mersin Vergi Dairesi çalışanları katıldı. Törende, Aksoy tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Reklam
Reklam

Törende verginin önemine ilişkin bir konuşma yapan Serdar Aksoy, kamu harcamalarının en önemli finansman kaynağının vergiler olduğunu söyledi. Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı olarak, verginin adil dağılımı ve tabana yayılması konusunda çok yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Aksoy, “Tüm çalışmalarımızı verginin adil dağılımı ve tüm kesimlerden ödeme gücüne göre alınması prensibi çerçevesinde sürdürmekteyiz. Vergi Dairesi Başkanlığımız, mükelleflerini yakından tanıyan ve nitelikli kamu hizmeti sunma anlayışıyla hareket etmektedir. Özellikle vergilendirme ile ödevlerini yerine getiren mükelleflerini haksız rekabetle karşı karşıya bırakmamak için kayıt dışıyla mücadeleye önem vererek, vergide adaletin sağlanması konusunda kararlı, nitelikli ve güler yüzle hizmet sunmaya devam edecektir” diye konuştu.

“Daha Güçlü Bir Türkiye İçin Vergilendirilmiş Kazanç” sloganıyla güçlü bir Türkiye için üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirdiklerini vurgulayan Aksoy, çocuklarda vergi bilincinin oluşması için anne-babalara ve eğitimcilere de önemli görevler düştüğünü kaydetti. “Ülkemiz hak ettiği yere ödeyeceğimiz vergiler sayesinde gelecektir” diyen Aksoy, kayıt dışı ekonomi ile mücadelede başarılı olunabilmesi ve verginin tabana yayılmasında sivil toplum kuruluşları ile işbirliği ve diyaloga önem verdiklerini de dile getirdi. Verginin bir vatandaşlık görevi olduğunun altını çizen Aksoy, sözlerini şöyle tamamladı: “Toplumun tüm kesimlerine sorumluluklar düştüğüne ve bu konuda hepimizin yapması gereken işlemler olduğuna inanıyorum. Bu anlamda kayıt dışı ekonomi ile yapacağımız mücadelede sivil toplum kuruluşlarına, sanayici ve işadamlarımıza önemli görevler düşmektedir. Başkanlık çalışanları olarak, daha iyi bir Türkiye’nin oluşumuna katkıda bulunmak için mükelleflerimize daha nitelikli ve güler yüzlü kamu hizmeti sunmaya devam edeceğimizi belirtir, tüm çalışanlarımızın ve mükelleflerimizin Vergi Haftası’nı kutlarım.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: