"mersin’de Yapılması Gereken 33 Şey"

Mersin Gönüllüleri, kente gelen turistlere yönelik ‘Mersin’de yapılması gereken 33 şey’ çalışması başlattılar.Mersin Kent Müzesi’nde...

Mersin Gönüllüleri, kente gelen turistlere yönelik ‘Mersin’de yapılması gereken 33 şey’ çalışması başlattılar.

Mersin Kent Müzesi’nde çalışma ile ilgili basın toplantısı yapan Mersin Gönüllüleri Sözcüsü Serkan Arıcı, 2 yıl önce Mersin kentindeki aidiyet duygusunun artmasına katkı vermek ve Mersin için fikirler üretmek üzere yola çıktıklarını söyledi. Turizm sektörünün dünyada son yıllarda önemini giderek artıran bir alan olduğunu ifade eden Arıcı, “Hangi ülke krize girse özellikle Avrupa ve Asya coğrafyasındaki ülkeler, mutlaka turizmden medet umar hale gelmiştir. Komşumuz Yunanistan durumu ortada. 2 yıl önce müze yapma teklifimizi kabul etmiyorlardı. Ama artık Yunanistan’ın Turizm Bakanı her Türkiye ziyaretinde bizden beklentilerinin yüksek olduğunu söylüyor" dedi.

Reklam
Reklam

Esnafın özellikle kent turizminden beklentilerin yoğun bir şekilde arttığı dile getiren Arıcı, “Bu konuda bizi ilgilendiren husus Mersin kentinin turizmden beklentileridir. Mersin son birkaç yılda yaptığı çalışmalarla büyük organizasyonları, büyük turist gruplarını, Akdeniz Oyunlarını kendi bünyesine katmayı başardı. Mersin kentinin özellikle Mersin esnafının haklı olarak beklentilerinin çok yukarılarda olduğunu görüyoruz. Bu beklentilerin karşılanamaması durumunda Mersin yeni bir umutsuzluk dalgası ile karşılaşabilir” diye konuştu.

Mersin kentinin bir karar vermesi gerektiğine vurgu yapan Arıcı, “Eğer ki bir kent turizmden para kazanmak istiyorsa bu kuşkusuz Ankara’nın desteği ile olmayacaktır. Büyük organizasyonların bir kente gelmesi Ankara’nın desteğine bağlıdır. Ama büyük organizasyonlardan bir kent para kazanacaksa, kendi özgün fikirleri ile yola çıkarak o parayı kendisine çekmelidir” şeklinde konuştu.

'Mersin’de yapılması gereken 33 şey' çalışmasında sadece kent merkezinde gidilebilecek yerleri belirlediklerinin altını çizen Arıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bununla ilgili bir cd, broşür ve kitapçık hazırladık. Bunlar hem Türkçe hem İngilizce olarak hazırlandı. Kitapçıkların içinde gidilebilecek yerler harita üzerinde de gösterildi. Özellikle kent merkezine turistler çekilmelidir. Her zaman turistler belli başlı yerlere çekilmemelidir. Eğer turizmden herkes eşit şekilde faydalansın isteniyorsa bir çalışma yapılarak turistin gitmediği noktalara turistler yönlendirilmelidir. Sahilinden tutun, yemekçisine kadar, tatlıcısından tutun, alışveriş merkezlerine kadar her yere turist çekilmelidir. Yani Mersin’de turistin gidebileceği her yeri tanıtılmalıdır.”

Reklam
Reklam

Arıcı, Mersin’de yapılması gereken 101 şey çalışmasına da başladıklarına da dikkat çekerek, bu çalışmayı ise tüm Mersin il sınırında turistlerin gidebilecekleri yerlerle ilgili yapacaklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: