Mersin'deki Kruvaziyer Turizm Çalışmaları

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı sembol bir...

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı sembol bir eser olan Akuapark ve buraya yapılacak olan bir kruvaziyer iskelesinin, kruvaziyer turistin Mersin'e giriş yapacağı en ideal nokta olacağını söyledi.

Aşut, kruvaziyer turizm çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Mersin olarak Valilikten Büyükşehir Belediyesi'ne, Ticaret ve Sanayi Odalarından sektörün tüm paydaşlarının yer aldığı Turizm Platformu'na kadar, turizmi önemli bir sektör olarak belirlediklerini ve bir yol haritası hazırladıklarını belirtti. Turizm Mastır Planı'ndan kentsel tasarıma kadar birçok konuyu çalıştıklarını ve çalışmaya da devam ettiklerini vurgulayan Aşut, "Turizmde ayakları yere basan mantıklı bir tercihle alternatif turizmde ilerlemeyi tercih ettik. Doğa turizmi, inanç turizmi ve güneş, kum ve deniz üçlüsünü kapsayan butik oteller mantığına odaklandık. Her şey dahil denen fabrikasyon turizmden ziyade, kente ve kent ekonomisine, özellikle esnafa bir şeyler kazandıracak olan alternatif turizme yöneldik, çalışmalarımızı buna yoğunlaştırdık. Alternatif turizme hitap eden turist kitlesini ise Mersin'e düzenli olarak getirecek sistemin kruvaziyer gemiler olduğunu belirledik. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Deniz Ticaret Odası yetkilileri ve sektör temsilcileri hep birlikte Mersin'in bu hedefine yönelik fuarlara katıldı ve firmalarla bağlantılar yaptı" dedi.

Reklam
Reklam

Tüm bu çalışmalarla Mersin'in artık kruvaziyer destinasyonlarında olmak istediğini net bir şekilde ifade ettiğini kaydeden Aşut, "Sektör temsilcilerinin ifade ettiği bir gerçek var. Kruvaziyer turist, diğer turist segmentinden çok farklı. Kruvaziyer turist kenti gezmek istiyor. Kruvaziyer turist kent içinde para harcamak istiyor. Kruvaziyer turist üst düzey gelir grubu olduğundan liman içinden, konteynerlerin arasından kente girmek istemiyor. Bu doğru da değil zaten. Bu anlamda, Büyükşehir Belediyemizin yaptırdığı sembol bir eser olan Akuapark ve buraya yapılacak olan bir kruvaziyer iskelesi, kruvaziyer turistin Mersin'e giriş yapacağı en ideal nokta olacaktır. Bu alan Akuapark, Çamlıbel Marinası ve lunapark etrafında yapılacak bir düzenleme ile mükemmel bir kruvaziyer iskelesi ve Mersin panaroması oluşturacaktır. Akuapark ile bütünleşecek bir kruvaziyer iskelesi Mersin'in turizmde sıçrama noktası olacaktır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: