Mersin'deki Organize Suç Örgütü Operasyonu

Mersin'de, organize suç örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 31 kişi, emniyetteki sorgularının ardından bugün...

Mersin'de, organize suç örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 31 kişi, emniyetteki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, gelen çok sayıda şikayet üzerine, organize suç örgütünü çökertmeye yönelik 2011 yılının Mayıs ayında başlattığı projeli çalışma kapsamında, 27 Mart sabahı 44 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, "tefecilik ve çek senet tahsilatı" yaptıkları ileri sürülen 38 kişi gözaltına alındı. Ayrıca şahıslarla birlikte yaklaşık 2,5 milyon lira tutarında çek-senet, 1,5 kilo altın, 175 bin euro, 29 bin dolar, 200 bin TL ile 3 silah, 483 mermi ve 7 şarjör ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Şüphelilerden 7'si Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 2'si kadın 31 kişi ise "suç örgütüne üye olmak, örgütsel faaliyetlerde bulunmak, tefecilik, kumar oynatmak, kasten adam yaralamak, resmi belgede sahtecilik" suçlarından adliyeye sevk edildi. Ayrıca, soruşturma sonuna kadar şüphelilerin mal varlığına da ihtiyati tedbir konulduğu öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: