Mersin’deki Tarihi Mekanlarda Çalışmalar Hız Kazandı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Yumuktepe Höyüğü’nde gerçekleştirilecek ‘Zaman Yokuşu’ projesinin gelecek yıl tamamlanacağını, Elause...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Yumuktepe Höyüğü’nde gerçekleştirilecek ‘Zaman Yokuşu’ projesinin gelecek yıl tamamlanacağını, Elause Sebaste Antik Kenti’nin etrafının da çitle çevrilerek ışıklandırılacağını söyledi.

Mersin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin merkez Toroslar ilçesindeki Yumuktepe Höyüğü’nün Kazı Başkanı Prof. Dr. Isabella Caneva ile Erdemli ilçesine bağlı Ayaş beldesindeki Elause Sebaste Antik Kenti’nin Kazı Başkanı Prof. Dr. Evgenia Egnini Schneider, ekipleri ile birlikte ayrı ayrı Vali Güzeloğlu’nu ziyaret ettiler.

Reklam
Reklam

İlk ziyareti kazı ekibi ile birlikte gerçekleştiren Yumuktepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Caneva, höyükte yapılacak ‘arkeoloji parkı’na ilişkin hazırladıkları ‘Zaman Yokuşu’ adlı projeyi Vali Güzeloğlu ile paylaştı.

Vali Güzeloğlu, Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüteceği ve kaynağı Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) tarafından karşılanacak olan projenin bir an önce tamamlanması için gerekli çalışmaların başlanıldığını belirtti. Güzeloğlu, projenin gelecek yıl içerisinde tamamlanacağını da bildirdi.

Elause Sebaste Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Schneider ise ekibi ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, bu yıl 5 farklı yerde başlatılan kazı çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini kaydederek, çalışmalarda yaşadıkları bir takım sıkıntıları Vali Güzeloğlu ile paylaştı. 15 gündür hızlı bir şekilde çalıştıklarını ve 19 Ekim’e kadar da çalışacaklarını belirten Schneider, “Sağ olsun Vali Bey bize çok yardımcı oluyor. Bu sene Akdeniz Oyunları kapsamında kazı çalışmalarımıza büyük hız verdik” dedi.

Reklam
Reklam

Antik kentin etrafının çitle çevrileceğini, aydınlatma çalışmalarının da bu yıl sonuna kadar biteceğini dile getiren Güzeloğlu da Schneider ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: