Mersin'deki Zor Durumda Yaşayan Yaşlı Çift

Mersin'de sağlıksız koşullarda yaşayan ve bakıma muhtaç olan Şerife Arslan ile Duran Yıldız'ın durumunu Anadolu Ajansı'nın haberiyle öğrenen Mersin Valiliği,

Mersin'de sağlıksız koşullarda yaşayan ve bakıma muhtaç olan Şerife Arslan ile Duran Yıldız'ın durumunu Anadolu Ajansı'nın haberiyle öğrenen Mersin Valiliği, Erdemli Huzurevi'ne yerleştirilen yaşlı çifte en uygun sosyal hizmet modelini arıyor.

Vali Yardımcısı Nihat Karabiber imzasıyla AA'ya yapılan yazılı açıklamada, 30 Ocak'ta "Yaşlı çiftin yürek burkan dramı" başlığıyla yayımlanan haberle ilgili araştırma başlatıldığı belirtildi.

Habere konu olan Duran Yılmaz ile Şerife Arslan'ın sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde olduklarının belirlendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"Her iki yaşlımızın ajite durumda oldukları, bakımlarının yerine getirilemediği, çocukları tarafından gerekli ilgi ve desteği göremedikleri, korunmaya ve bakıma muhtaç oldukları tespit edildi. Bu sebeple yaşlıların acil bakım altına alınmaları gerektiği düşünülerek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı hizmet veren Erdemli Huzurevine misafir olarak yerleştirildi.

Öte yandan Erdemli Devlet Hastanesinden yaşlılar hakkında sağlık kurulu raporu olanabilmesi yönünde gerekli işlemlerin başlatılması ve hastane tarafından düzenlenecek raporun sonucuna göre yaşlılar hakkında uygulanabilecek en uygun sosyal hizmet modelinin belirlenmesinin uygun olacağı öngörülmüştür."

Merkez Toroslar ilçesine bağlı Bahçeciler Mahallesi'nde sokak köpekleri ve tavuklarla bir arada yaşayan, kendilerini ifade etmekte güçlük çeken, dini nikahla birlikte yaşayan Duran Yıldız (75) ile Şerife Arslan (62), su, elektrik, banyo ve tuvaletin olmadığı, çamur içindeki barakada yaşam mücadelesi veriyordu. Yaşlıların durumu, 30 Ocak'ta Anadolu Ajansı tarafından haber yapılmış, çift aynı gün Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın girişimleri neticesinde huzurevine yerleştirilmişti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: