"Mersin'e Gülümseyen Projeler" Tanıtım Toplantısı

MERSİN (AA) -  Mersin Günüllüleri Platformu üyeleri, kentin kültürel ve ekonomik açıdan gelişmesine katkı sağlayacağına inandıkları 10 yeni projenin tanıtımını yaptı.

MERSİN - Mersin Günüllüleri Platformu üyeleri, kentin kültürel ve ekonomik açıdan gelişmesine katkı sağlayacağına inandıkları 10 yeni projenin tanıtımını yaptı. Platform sözcüsü Mimar Serkan Arıcı, Mersin Kent Tarihi Müzesi'nde düzenlenen "Mersin'e Gülümseyen Projeler" tanıtımı toplantısında, hazırladıkları 10 projenin, Mersin'in Türkiye ve dünyada daha fazla adından söz ettirmesi açısından önemli olduğunu belirtti. Mersin Olimpiyat Stadyumu’nun yapılması ile kentin yeni bir çekim merkezi haline geldiğini, ancak doğru hamleler yapılmadığı takdirde önemli etkinliklerin dışında bu tesis ve çevresinin yalnızlığa itilmiş olacağını savunan Arıcı, şunları kaydetti: "Hem bu tesisin etrafının canlanması, hem de Mersin'in yeni bir çekim noktası olabilmesi için buranın fonksiyonel biçimde kente dahil olması önemli. Kentin yakınında bir seyir terası niteliğinde yeni stadymun batı yüzüne bakan karizmatik bir 'Emirler-Gelincik Tepesi' var. Bu tepe, daha çok otoyol kenarında yamaç paraşütü yapan insanların kullandığı herkesin adını bilmediği, hiç bir projenin geliştirilemediği bir hazine. Bizim önerimiz ise bu tepeye Mersinli Aratos'un sembolü yapılmasıdır. Aratos, aydaki bir kratere adı verilen çok önemli bir şahsiyettir. Gök biliminin dünyadaki öncülerindendir. Emirler Tepesi'ne dev bir teleskop ve anıt yerleştirilerek ülkemizin en büyük halka açık gözlem istasyonu olsun." Arıcı, Mersin için hazırladıkları diğer projelerin ise "Mersin Denizle Barışıyor, Basın Kampüsü, Belediye İşsize İş Çalışana Yardımcı Buluyor, Teleferik Hattı Kent İçi Ulaşım, Seyir Terasları, Mersin Tanıtma Vakfı (METAV), Issız Ada, Mersin Mezarlığı - UNESCO ve Yörük Müzesi" olduğunu açıkladı. Bu tür çalışmalarla Mersin'in tanıtımında yeni bir argüman kazanılacağını savunan Arıcı, hazırlanan bu projelerle yeni ve farklı dallarda sektörlerin açılacağını, bunun da Mersin ve Mersinliler için yeni istihdam yollarını aralayacağını belirtti. Arıcı, amaçlarının, siyasetten uzak, sadece Mersin'in daha fazla gelişmesine katkı sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: