Mersin’in 2011 yılı ihracatı 1 milyar 300 milyon dolar

Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin’in 2011 yılı sonu itibariyle 1 milyar...

Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin’in 2011 yılı sonu itibariyle 1 milyar 300 milyon dolarlık ihracatıyla, ihracatı 1 milyarı geçen 15 il içinde yer aldığını belirtti.
Aşut yaptığı açıklamada, 2010 yılına göre yüzde 19’luk artışın Mersin adına gurur verici olduğunu ifade etti.
Hiçbir başarının tesadüfler sonucu olmadığına dikkat çeken Aşut, “Türkiye’nin bir Cumhuriyet rekoru olan 134.5 milyar dolarlık ihracatında, en çok ihracat yapan 13’ücü iliz. İlk 10 kente baktığımızda, bu illerin yıllardır ekonomik gelişimlerini sadece sanayi üretimine endekslemiş, bunun için ciddi teşvikler almış iller olduklarını görüyoruz. Mersin’in tarım-gıda, lojistik ve turizm yapılanmasına büyük bir başarı ile entegre ettiği sanayi üretiminin ve Mersin KOBİ’lerinin bu noktaya gelerek en çok ihracat yapan ilk 15 il listesine girmesi önemli bir başarıdır” diye konuştu.
Bir zamanların sadece tarım kenti görülen Mersin’in artık en çok ihracatı imalatçı sektörler ile yaptığını vurgulayan Aşut, şöyle devam etti: “Mersin 2008 ve 2009’daki büyük küresel krizde bile bir milyar dolar baremini düşmemiş ve ihracatını korumuştur. Mersin bu ihracat artışını, en güçlü ve potansiyel gördüğü Orta-Doğu ve Kuzey Afrika pazarındaki siyasi ve sosyal sıkıntılara rağmen yapmıştır.”
2012’nin hem ülke hem de Mersin için bir atak yılı olması gerektiğini vurgulayan Aşut, "Mersin olarak 2012’nin ilk ayları hedef pazarlarımıza odaklanacağımız aylar olacak. Üretmeyenlerin tüketmeye hakkı yoktur. 2012’de Mersin olarak üreteceğiz, ürettiğimizi yeni pazarlara satacağız, insanımıza iş vereceğiz. 2011 yılında Türkiye’nin istihdam şampiyonu olan Mersin yurt dışı açılımlarıyla Türkiye’ye örnek olacaktır. Mersin iş dünyası olarak popüler ekonomi yorumları ve kriz sloganlarına bakmıyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz